Τη μάχη της ζωή του, δίνει ο Ηγούμενος Εφραίμ: Δεν ανταποκρίνεται στη φαρμακευτική αγωγή για τον Covid

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο ηγούμενος Εφραίμ που δίνει μάχη, για να κρατηθεί στη ζωή, χτυπημένος από τον κορωνοϊό, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καταπονημένος οργανισμός του, δεν δείχνει να ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή, που του χορηγείται εντατικά.

Ο 64χρονος μοναχός βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό τις τελευταίες 20 μέρες. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε στις 4 Ιουνίου όταν και οι γιατροί πήραν την απόφαση να τον διασωληνώσουν προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναπνευστική ανεπάρκεια.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γιατροί που τον παρακολουθούν ο πυρετός του παραμένει σε υψηλά επίπεδα (39-40 βαθμοί), ενώ ο οργανισμός του δεν ανταποκρίνεται στην φαρμακευτική αγωγή που του έχουν χορηγήσει.

Το σηπτικό σοκ

Το βράδυ της Τετάρτης οι γιατροί έκαναν προσπάθεια για αποσωλήνωση, αλλά χωρίς επιτυχία. Ο ηγούμενος Εφραίμ ανέβασε διοξείδιο με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί ξανά. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε περαιτέρω καθώς υπέστη και σηπτικό σοκ.

Θυμίζουμε ότι ο 64χρονος πάσχει από κάποια υποκείμενα νοσήματα που σε συνδυασμό με τον κορωνοϊό, έχουν επιβαρύνει αρκετά την κατάστασή του. Συγκεκριμένα ο Εφραίμ πάσχει από σάκχαρο και καρδιολογικά προβλήματα.

Οι γιατροί που παρακολουθούν την πορεία της υγείας του είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τη διοίκηση του Αγίου Όρους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιατρική ομάδα που τον φροντίζει είναι η ίδια που ήταν κοντά στους Αρχιεπισκόπους Αλβανίας Αναστάσιο και Αθηνών Ιερώνυμο όταν και εκείνοι έδωσαν τη μάχη με τον κορωνοϊό.