Δεξιώσεις με 300 καλεσμένους, ροτόντες 8 ατόμων, μουσική αλλά χωρίς... χορό

Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως ακόμη, εάν η απαγόρευση του χορού, αφορά και στον συμβολικά σημαντικό πρώτο χορό του ζευγαριού τουλάχιστον για τις γαμήλιες δεξιώσεις.

Για τη χαλάρωση των μέτρων, τη μουσική, την αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις και τα self test, μίλησε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Και ενώ η άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό συνεχίζεται, ωστόσο κάποια από αυτά που παραμένουν σε ισχύ προκαλούν αντιδράσεις από τον κόσμο, όπως η αύξηση των καλεσμένων στους γάμους, οι οποίοι όμως δεν θα μπορούν να χορεύουν.

«Το κάθε τι έχει νόημα. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τη 01.30 έως 05.00 λήγει τέλος του μήνα. Αυτή την στιγμή οι λοιμωξιολόγοι μας λένε ότι πρέπει να τηρήσουμε αυτό το ωράριο», δήλωσε αρχικά και σχολίασε για τη μουσική: «Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική, θα λειτουργούμε με τους κανόνες».

Ο Νίκος Παπαθανάσης, αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων μίλησε στην ΕΡΤ για τη χαλάρωση των μέτρων, τη μουσική, την αύξηση των καλεσμένων σε δεξιώσεις και τα self test.

«Όπως λειτουργούσαμε πριν με τη μουσική θα λειτουργούμε με τους κανόνες», είπε ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με τη μουσική.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις εστίασης που βρίσκονται σε στοές, η πρόβλεψη για λειτουργία αφορά όλα όσα βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

«Από 1ης Ιουλίου οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι μπορούμε να πάμε στα 300 άτομα και πάντοτε με μέτρα και κανόνες, με ροτόντες των 8 ατόμων», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης, ενώ μιλώντας για τους γάμους διευκρίνισε ότι οι καλεσμένοι θα ψυχαγωγούνται με μουσική αλλά δεν θα μπορούν να χορεύουν.

Δεν έχει διευκρινιστεί πάντως, εάν η απαγόρευση του χορού στις γαμήλιες δεξιώσεις, αφορά και στον πρώτο χορό του ζευγαριού, που αποτελεί συμβολικά κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσης και ως τέτοιο θα έπρεπε αυτό τουλάχιστον να εξαιρείται.