Εμβολιασμοί-κορωνοϊός: Πάνω από 70.000 ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών από χθες

Πάνω από 70.000 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 25-29 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού από χθες που άνοιξε η πλατφόρμα, στους οποίους δίνεται η δυνατότητα να εμβολιαστούν με όλα τα διαθέσιμα σκευάσματα πλην αυτό της AstraZeneca.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πλατφόρμα άνοιξε για τους πολίτες μεταξύ 25 και 29 ετών το πρωί της Πέμπτης, παρέχοντας τη δυνατότητα ραντεβού για εμβολιασμό με τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna και Johnson & Johnson.

Ο αριθμός των ραντεβού προσέγγισε τα 70.984 ως το απόγευμα της Πέμπτης, εκ των οποίων 50.188 αφορούν στο εμβόλιο της Pfizer, 10.724 σε εκείνο της Moderna και 10.072 στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Επισημαίνεται ότι 15.324 ραντεβού για να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχουν κλείσει πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 18-24.

Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, 18-24 ετών, έχει μέχρι αυτή τη στιγμή πρόσβαση μόνο στο μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson. Σύμφωνα, ωστόσο, με όσα ανακοοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, με βάση τη ζήτηση αλλά και τις παραλαβές εμβολίων, το επόμενο 10ημερο θα ανοίξει η πλατφόρμα για ραντεβού εμβολιασμού και με τα τρία εμβόλια για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Κ. Μητσοτάκης: Άνοιξε η πλατφόρμα-Κλείστε το ραντεβού σας!

Ανάρτηση στο Twitter για το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 25-29, με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια, έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H πλατφόρμα για όλα τα εγκεκριμένα εμβόλια για τις ηλικίες 25-29 έχει ανοίξει. Το εμβόλιο προστατεύει εμάς, τους αγαπημένους μας, όλη την κοινωνία. Κλείστε το ραντεβού σας! https://emvolio.gov.gr», έγραψε ο πρωθυπουργός.