Αυξάνεται από 12/6 η πληρότητα σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους-Γάμοι και βαπτίσεις με 300 άτομα από 1/7

Aπό το ερχόμενο Σάββατο, 12 Ιουνίου, αίρεται μια σειρά από μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, μετά και τη σύσταση της Επιτροπής ειδικών για την πανδημία στη χώρα και στο πλαίσιο αυτό αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας για θέατρα και συναυλιακούς χώρους, ενώ από την 1η Ιουλίου αυξάνεται  και ο επιτρεπόμενος αριθμός ατόμων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από νωρίς το πρωί της Τετάρτης και τελικά επιβεβαιώθηκαν, η κυβέρνηση έλαβε το «πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση, σε σχέση με τη νυχτερινή απαγόρευση, τη μουσική στα εστιατόρια και τα καφέ, αλλά και τον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους και δεξιώσεις.

Μεταξύ των μέτρων που αίρονται, όπως τα ανακοίνωσε και επισήμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιλαμβάνεται και η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πως αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου:

  • από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις,
  • στο 70% σε χώρους ως 5.000 θέσεων,
  • σε 65% όταν είναι δυναμικότητας ως 15.000 θέσεις και
  • σε χώρους χωρητικότητας άνω των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.

Γάμοι και βαφτίσεις με 300 άτομα στη δεξίωση από την 1η Ιουλίου -Τι ισχύει για τα πανηγύρια

Παράλληλα, κατά τη σημερινή ενημέρωση  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι από την 1η Ιουλίου αλλάζει το όριο ατόμων σε δεξιώσεις γάμων. Πλέον, θα επιτρέπονται 300 άτομα, αντί των 100.

Παράλληλα, η αρμόδια επιτροπή άναψε το «πράσινο φως» και για την επανέναρξη των εμποροπανηγύρεων, αλλά μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Το σχετικό υγειονομικό πρωτόκολλο θα επικαιροποιηθεί τις επόμενες ημέρες.