Έρχονται «προνόμια» για τους εμβολιασμένους;-Tι ανέφεραν Κικίλιας και Χαρδαλιάς

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας και τη χαλάρωση των μέτρων, χαρακτήρισε τα «προνόμια» που θα έχουν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες όταν είναι διαθέσιμα σε όλους τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού ως «σταδιακή άρση περιορισμών γι’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν».

«Δεν υπάρχουν προνόμια, δεν υπάρχουν κίνητρα, δεν υπάρχουν δικαιώματα. Υπάρχει σταδιακή άρση περιορισμών γι’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν. Αυτή είναι η πραγματική ουσία της συζήτησης που πρέπει να γίνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα  ότι η σχετική συζήτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να πει πολλά περισσότερα όταν τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στην πορεία των εμβολιασμών και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι εντός καλοκαιριού θα έχει χτιστεί το τείχος ανοσίας στην Ελλάδα.

Αναφορικά δε με τα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους, σημείωσε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να είναι για πάντα κλειστή και πως με την τεκμηρίωση της επιτροπής βιοηθικής «προφανώς και αναμένονται πρωτοβουλίες».