Ένταση έξω από το ΑΠΘ μεταξύ αστυνομίας και συγκεντρωμένων (Εικόνες, Video)

Ένταση επικράτησε το βράδυ της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του νοσοκομείου Γεννηματάς.

Σύμφωνα με το thestival.gr, εδώ και αρκετή ώρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στο σημείο και μπαινοβγαίνουν εντός του χώρου του ΑΠΘ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν αστυνομικοί της δίκυκλης αστυνομίας αποχώρησαν από το σημείο, που βρίσκονταν από νωρίτερα το απόγευμα, καθώς έφτασαν στο σημείο κλούβες των ματ.

Τα συγκεντρωμένα άτομα φώναζαν μεταξύ άλλων ότι δεν γίνεται κανένα πάρτι εδώ.

Κάποια από τα άτομα που βρίσκονται εντός του χώρου του ΑΠΘ ανέβηκαν στην ταράτσα του κτιρίου της Σχολής Θετικών Επιστημών και ανάρτησαν πανό.

Στο σημείο βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν φοιτητικοί σύλλογοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν από την αστυνομία να φύγει.

Σε δηλώσεις τους εκπρόσωπος των φοιτητικών συλλόγων έκαναν λόγο για μία παρωδία, η οποία εκτυλίσσεται στο σημείο από χθες, με τις αστυνομικές δυνάμεις να έχουν περικυκλώσει το Πανεπιστήμιο και να κάνουν ελέγχους με αφορμή τα κορωνοπάρτι, τα οποία, όπως τόνισε, δεν διοργανώνονται από τους φοιτητικούς συλλόγους. Ανακοίνωσε παράλληλα ότι αύριο το απόγευμα θα διοργανωθεί φοιτητικό συλλαλητήριο.