Προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών σε Αθήνα και Μύκονο

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε Αθήνα και Μύκονο.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να αρνούνται όσα τους αποδίδονται, ισχυριζόμενοι πως οι κατασχεθείσες ποσότητες είναι λίγων γραμμαρίων που προορίζονταν για ίδια χρήση και όχι για εμπόριο.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση αφορά τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της πλαστογραφίας κατ΄εξακολούθηση, της κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και της παράβασης νομοθεσίας περί ρύθμισης θεμάτων που αφορούν όπλα, εκρηκτικές ύλες κά.

Μετά το πέρας της διαδικασίας και την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, ο συνήγορος των δύο εξ αυτών, Σταύρος Γεωργόπουλος, σε δήλωση του αναφέρθηκε σε «συνθήκες άρτου και θεάματος» όσον αφορά την επιχείρηση των διωκτικών αρχών για την σύλληψη της ομάδας των κατηγορουμένων.

Όπως είπε ο συνήγορος: «Έχουμε εμπιστοσύνη ότι η δικαιοσύνη στην πορεία θα κρίνει με αμεροληψία την υπόθεση στις πραγματικές της διαστάσεις. Οι συνθήκες άρτου και θεάματος, συλλήψεων με drone και υπερβολές ως προς τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης, καταλαβαίνετε ότι καταπατά το τεκμήριο της αθωότητας και θα πρέπει αυτό όλους να μας απασχολεί».