Μουσική & διεύρυνση ωραρίου: Τι αναμένεται να ανακοινωθεί την Τετάρτη 09/06/2021

Οι αναπροσαρμογές και η περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν  στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, ακόμη και αύριο Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021, και μάλιστα κάποια από αυτά τα ελαστικοποιημένα μέτρα, πρόκειται να τεθούν σε ισχύ από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, κιόλας.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναπροσαρμόζεται το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα και επιστρέφει η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ διευρύνεται και το όριο των καλεσμένων σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Άμεση ισχύ αναμένεται να έχει η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, ενώ θα ακολουθήσουν  το ωράριο και η αύξηση του ορίου καλεσμένων στις δεξιώσεις των γάμων από τον Ιούλιο.

Καθοριστικό ρόλο για την επιτάχυνση της επαναφοράς της μουσικής φαίνεται να παίζουν τα αντιδραστικά και με τεράστια συμμετοχή, ανοιχτά πάρτι που όπως διαπιστώνεται διοργανώνονται τακτικά σε διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Έτσι, όπως ήδη ανακοίνωσε το πρωί χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτέλια Πελώνη, όλα δείχνουν πως από το προσεχές  Σαββατοκύριακο, στις 12 Ιουνίου συγκεκριμένα, η μουσική αναμένεται να επιστρέψει στα καταστήματα της εστίασης, με κάποιους κανόνες, που θα ανακοινωθούν.

Σε ότι αφορά στο ωράριο κυκλοφορίας, η πλήρης κατάργησή του αναμένεται αργότερα, στο τέλος του μήνα, αρχές του επόμενου, με τις περαιτέρω αφίξεις τουριστών, ωστόσο επί του παρόντος, το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει άμεσα, κατά μια ώρα πιο ελαστικό.

Συγκεκριμένα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά πλέον από τη 01:30 τη νύχτα και όχι από τις 00:30.

Τέλος, αναμένεται να να ανακοινωθούν νέες οδηγίες για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων, με διπλασιασμό μάλιστα του ορίου προσκεκλημένων, που από 100 που επιτρέπονται σήμερα, αναμένεται το όριο να διευρυνθεί έως τους 200, με το εν λόγω μέτρο να αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη 1η Ιουλίου.