Συμφωνία Δήμου Αθηναίων - ΕΤΑΔ για την αναγέννηση του Λυκαβηττού

Σε τροχιά πλήρους αναβάθμισης και αξιοποίησης περνά και επίσημα ο Λυκαβηττός, το εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας, ο οποίος εκσυγχρονίζεται προσδίδοντας ανάσες αναψυχής, αλλά και αισθητικής, στους περιοίκους και τους επισκέπτες του.

Τα 407 στρέμματα του λόφου ανήκουν στο Δήμο Αθηναίων, ενώ τα υπόλοιπα 35 ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, γεγονός που δημιουργούσε δυσχέρειες στην συνολική αναμόρφωση του ομορφότερου «φυσικού μπαλκονιού» της πρωτεύουσας.

Με οδηγό την κοινή λογική και με αμοιβαίο πνεύμα συνεργασίας, ο Δήμος Αθηναίων και η ΕΤΑΔ οδηγήθηκαν σε συμφωνία, η οποία άνοιξε το δρόμο για την συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του. Με πρωταρχικό στόχο να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας και δυστυχώς παραμένει κλειστό σχεδόν 20 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, υπέγραψαν σήμερα στο Δημαρχείο την σύμβαση παραχώρησης των 35 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, στον Δήμο Αθηναίων, έτσι ώστε να μπορέσει ο ξεχωριστός λόφος της Αθήνας να γίνει και πάλι πόλος έλξης και τόπος αναψυχής για ακόμα περισσότερους Έλληνες, αλλά και τουρίστες.

«Η συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, κλείνει έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας και ανοίγει ένα νέο για το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού και την περιοχή. Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της ΕΤΑΔ, με την συνεργασία της οποίας, ανοίγει ο δρόμος για τον Δήμο Αθηναίων για να κάνουμε τις παρεμβάσεις που χρειάζονται σε ένα εμβληματικό σημείο του λόφου για την Αθήνα. Ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του Δήμου Αθηναίων για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που διαβιούν στην πρωτεύουσα ή την επισκέπτονται», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε από την πλευρά του: «Η συμφωνία που πετύχαμε με τον Δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ανάδειξης και ανάπτυξης για τον εμβληματικό χώρο του Λυκαβηττού. Μοιραστήκαμε έναν κοινό στόχο με τον Δήμο Αθηναίων, ώστε να επαναφέρουμε τον ιστορικό αυτό χώρο στη θέση που του αρμόζει και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καταφέραμε μια διαχρονικά προβληματική σχέση που ταλάνιζε την ΕΤΑΔ και τον Δήμο Αθηναίων να την μετατρέψουμε σε μια σχέση ουσιαστικής συνεργασίας και αμοιβαίου οφέλους τόσο για τα συμφέροντα το Ελληνικού Δημοσίου όσο και του Δήμου. Η συμφωνία αξιοποίησης του Λυκαβηττού με τον μεγαλύτερο Δήμο της Ελλάδας επαναπροσδιορίζει την σχέση που επιθυμούμε να αναπτύξουμε με όλους τους Δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη την χώρα και αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας υπάρχει και αποτέλεσμα». Ο κ. Βλαστός ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας και προσωπικά τον κ. Μπακογιάννη για την επίτευξη της συμφωνίας, ενώ συμπλήρωσε ότι «στόχος πλέον είναι ο Λυκαβηττός να αποδοθεί σύντομα και πάλι στους πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας, αποτελώντας έναν πόλο πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης για την πρωτεύουσα και ολόκληρη την χώρα».