Θεμιστοκλέους: Σύντομα θα ανακοινωθεί ο κατ' οίκον εμβολιασμός και το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους 18-29 ετών με όλα τα εμβόλια

Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί το πλάνο για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς σε άτομα που δεν μπορούν να μετακινηθούν, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σήμερα αναμένεται να διεξαχθούν περίπου 100.000 εμβολιασμοί. Το 34,5% έχει εμβολιαστεί με μια δόση (3.630.000 πολίτες) και το 19,44% πλήρως (2.040.000 πολίτες).

Ο κ. Μ. Θεμιστοκλεόυς ανέφερε ότι στην ηλικιακή ομάδα 35-39 έχουν κλείσει ραντεβού 107.000 άνθρωποι- ειδικότερα το 20,5% έχει ήδη εμβολιαστεί – ποσοστό που φτάνει στο 36% αν υπολογιστούν τα ραντεβού.

Στην ηλικιακή ομάδα 30-34, έχουν κλείσει ραντεβού 63.000 άνθρωποι- ειδικότερα το 17% έχει ήδη εμβολιαστεί – ποσοστό που φτάνει στο 29% αν υπολογιστούν τα ραντεβού.

Πρόσθεσε δε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-29 ετών εμβολιάζεται ήδη με το μονοδοσικό Johnson & Johnson και σε σύντομο χρονικό διάστημα -όπως είπε- η πλατφόρμα θα ανοίξει και για τα υπόλοιπα σκευάσματα, ενώ όσοι δεν βρίσκουν ραντεβού επειδή η J&J καθυστέρησε την παράδοση εμβολίων, θα πρέπει να μπαίνουν συχνά στην πλατφόρμα για να δουν αν υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια.
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συγκεκριμενοποιηθεί το εύρος των παραδόσεων εμβολίων στην ΕΕ για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Ο κ. Θεμιστοκλέους μίλησε και για την Κύθνο, όπου το 93% έχει εμβολιαστεί με μια δόση, ενώ υπογράμμισε ότι χαμηλά παραμένουν τα εμβολιαστικά ποσοστά πληθυσμού σε Σάμο, Νάξο, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους επανέλαβε την ισχυρή σύσταση της Επιτροπής, ότι ο εμβολιασμός της 2ης δόσης να γίνεται με το ίδιο εμβόλιο, ενώ επισήμανε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει τάση ακυρώσεων, «όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση κάνουν και τη δεύτερη δόση», ωστόσο δεσμεύθηκε να ανακοινώσει τα σχετικά στοιχεία.