Φωτιά σε δασική έκταση στην Κερατέα - Σε συναγερμό η Πυροσβεστική

Μόλις δρόσισε λίγο, μόλις άρχισε να πνέει το πρώτο αεράκι, μία ακόμη φωτιά… Αυτή τη φορά στην Κερατέα, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, να έχει τεθεί σε συναγερμό και να έχει σπεύσει για κατάσβεση στη δασική έκταση που καίγεται και είναι πλησίον της περιοχής Ρουμούντι του Δήμου Λαυρεωτικής.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, ένα αεροπλάνο και ένα ελικόπτερο. Οι δυνάμεις που ειχειρούσαν από κοινού, κατάφεραν και έθεσαν τελικά μετά από ώρα υπό μερικό έλεγχο την πυρκαγιά. Παραμένουν ωστόσο στην περιοχή οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, για την πλήρη κατάσβεσή της.

Προς το παρόν η φωτιά δεν απειλεί σπίτια, αν και είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ωστόσο η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι μεταξύ Θορικού και Δασκαλιού, κοντά σε οικισμούς και υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, και καίει σε χορτολιβαδική έκταση και λίγο δάσος. Οι Αρχές εισηγήθηκαν προληπτική απομάκρυνση αν πλησιάσει φωτιά.

Φωτιά στην Κερατέα - Συναγερμός στην Πυροσβεστική | Ελλάδα Ειδήσεις

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η φωτιά βρίσκεται περί τα 5 με 6 μέτρα κοντά από τα σπίτια αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν φυσάει πολύ στην περιοχή. «Πιστεύω θα τεθεί υπό έλεγχο» είπε.

Όπως τόνισε στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία ενώ συνδράμει και ο δήμος με υδροφόρες.