Τραγωδία στα Χανιά: Νεκρή η 11χρονη που αγνοείτο από χθες-Αποκλείστηκε το σενάριο εγκληματικής ενέργειας

Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα Χανιά, καθώς σε τραγωδία εξελίχθηκε η αναζήτηση ενός 11χρονου κοριτσιού που αγνοείτο από το βράδυ της Τρίτης.

Μετά από τεράστια κινητοποίηση, το κορίτσι βρέθηκε νεκρό στην παραλία των Αγίων Αποστόλων στο ύψος της Εκκλησίας εκεί. Το άψυχο σώμα του μικρού κοριτσιού βρήκε ένα ζευγάρι περιπατητών, οι οποίοι την είδαν από ψηλά και κάλεσαν σε βοήθεια.

Όπως μεταδίδει το flashnews.gr, το τραγικό στην υπόθεση είναι, ότι, μολονότι οι συνθήκες διερευνώνται, το 11χρονο κορίτσι έπεσε από μεγάλο ύψος στα βράχια, με τις έρευνες να οδηγούν ακόμα και στην πιθανότητα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία . Δεν επιβεβαιώνεται ακόμα κάτι τέτοιο, αφού η έρευνα θα συνεχιστεί εις βάθος. Mάλιστα, διερευνώνται και οι συνθήκες διαβίωσης του παιδιού στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες, το μικρό κορίτσι βγήκε για περίπατο χθες Τρίτη στις 20.00 περίπου και δεν επέστρεψε στο σπίτι.

Η εξαφάνιση έχει δηλωθεί από την  μητέρα της στην Αστυνομία και άνδρες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας ήταν επί ποδός και χτένισαν όλη την περιοχή από όπου και εξαφανίσθηκε το μικρό κορίτσι, μέχρι που βρήκαν το άψυχο σώμα του στους Αγίους Αποστόλους.

Στην έρευνα επιχείρησαν δεκαπέντε διασώστες της πυροσβεστικής υπηρεσίας στα Άπτερα, ενώ στο σημείο βρίσκονται άνδρες του Λιμενικού με περιπολικά.

Μάλιστα, είχε σηκωθεί και drone της πυροσβεστικής για την ανεύρεση του μικρού κοριτσιού, ενώ είχε εκδοθεί και Amber Alert.

Η έρευνα είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένεται το πόρισμα από τον ιατροδικαστή.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, οι αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο να οφείλεται ο θάνατος του κοριτσιού σε εγκληματική ενέργεια.

«Έχει αποκλεισθεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα γίνει προσπάθεια αναπαράστασης προκειμένου να βγουν συμπεράσματα για τις ακριβείς συνθήκες της τραγωδίας.