Αεροδιακομιδή 36χρονης με θρόμβωση από Λέσβο-Είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca

Ένα νέο περιστατικό θρόμβωσης έγινε σήμερα γνωστό με τους ειδικούς να εξετάζουν αν σχετίζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου ότι είχε προηγηθεί εμβολιασμός της ασθενούς με το σκεύασμα αυτό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, 36χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν από τις 22 Μαΐου σε νοσοκομείο της Λέσβου, μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο με συμπτώματα θρόμβωσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είχε εμβολιαστεί με AstraZeneca, δέκα ημέρες πριν μπει στο νοσοκομείο.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με επείγουσα αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ από τη Λέσβο στην Αττική, όπου και νοσηλεύεται στο προαναφερθέν νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο 24ωρο, η κατάστασή της ήταν κρίσιμη. Ενόψει αυτού, οι γιατροί έκριναν αναγκαία τη διακομιδή της σε μεγάλο νοσοκομείο της Αττικής.

Σε πρώτο στάδιο δόθηκε μάχη για τη σταθεροποίηση της υγείας της και αμέσως μόλις έγινε αυτό, δόθηκε η εντολή για την επείγουσα αεροδιακομιδή.

Η 36χρονη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νοσηλεύεται αυτή την ώρα στην Αιματολογική κλινική του Ιπποκράτειου, και το περιστατικό θα τεθεί υπό διερεύνηση, με δεδομένο τον χρονικό συσχετισμό του εμβολιασμού και της θρόμβωσης που εμφάνισε.