Τα "γιατί" των παιδιών, της 44χρονης που χαροπαλεύει μετά το AstraZeneca (Video)

Δυσοίωνες είναι δυστυχώς οι εκτιμήσεις των ειδικών για την εξέλιξη της υγείας της 44χρονης από την Κρήτη, που νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, μετά την επιβάρυνση της υγείας της, λόγω της θρόμβωσης που εμφανίστηκε, αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca. Η γυναίκα που είναι μητέρα τριών παιδιών, δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας, ούτε είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, ενώ ήταν υπέρμαχος του εμβολιασμού, για τον οποίο προσήλθε ιδιαιτέρως θετική.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται η άτυχη Γλυκερία, «η κατάσταση της είναι εξαιρετικά κρίσιμη» και οι γιατροί περιμένουν να διαπιστώσουν σε επόμενο χρόνο την κατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας της, καθώς «ακόμη υπάρχουν υπολείμματα φαρμάκου στο αίμα της και δεν μπορούν να υπάρξουν σαφή αποτελέσματα». Η άτυχη γυναίκα μετά τη θρόμβωση υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία.

Φόβοι ότι επήλθε εγκεφαλικός θάνατος

Σημειώνεται ότι ο σύζυγος της δήλωσε το Σάββατο πως ίσως η 44χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή και είπε πως μίλησε στα τρία ανήλικα παιδιά τους και τους είπε ότι πρέπει η οικογένεια να  προετοιμαστεί ψυχολογικά για την τεράστια και τόσο οδυνηρή απώλεια.

Αναφορικά με την συσχέτιση της θρόμβωσης με το εμβόλιο της AstraZeneca, o Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης είπε «έχουμε στείλει ορισμένες εξετάσεις της στον ΕΟΦ», ενώ τόνισε ότι «υπάρχουν ορισμένες ενδείξεις, δεν υπάρχουν αποδείξεις ώστε να μπορούμε να πούμε ότι 100% ευθύνεται το εμβόλιο της AstraZeneca για την θρόμβωση».

Το γράμμα που έγραψαν τα παιδιά της 44χρονης στη μητέρα τους που νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία

Συντετριμμένος από την απροσδόκητη οδυνηρή εξέλιξη της κατάστασης υγείας της 44χρονης Γλυκερίας ο σύζυγος της Μάνος Μανουσάκης μίλησε στο MEGA για τον Γολγοθά που ανεβαίνει η οικογένεια τα τελευταία 24ωρα.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε τον πόνο μας. Έχουμε τρία παιδιά ηλικίας 12 10 και 8 ετών. Έχουμε ενημερώσει με τη βοήθεια ψυχολόγου τα δύο μεγαλύτερα παιδιά» σημείωσε ο Μάνος Μανουσάκης.

Τα παιδιά της 44χρονης ενημερώθηκαν από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους.

Αναπάντητα τα γιατί των παιδιών της…

Έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα, με όλα τα αναπάντητα γιατί και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους επιβεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.

Η άτυχη Γλυκερία έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση, που παραμένει άγνωστο εάν σχετίζεται με το εμβόλιο, και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμορραγία. Εισήχθη στο χειρουργείο και σύμφωνα με την οικογένειά της είναι εγκεφαλικά νεκρή.

«Τώρα περιμένουμε από τους γιατρούς να μας ενημερώσουν επίσημα για το τέλος της Γλυκερίας και να την οδηγήσουμε στην τελευταία της κατοικία» πρόσθεσε ο σύζυγος της 44χρονης γυναίκας.

Θρομβώσεις μπορεί να εμφανιστούν λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό δήλωσε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ο καθηγητής αιματολογίας Ιατρικής Σχολής της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας. «Από 5η εως 28η ημέρα από τον εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα θρόμβωσης» σημείωσε και τόνισε πως η περίπτωση της 44χρονης πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος.

«Έχει μεγάλη σημασία να διευκρινιστεί περί τίνος πρόκειται, οι συνάδελφοι στην Κρήτη είναι απόλυτα ικανοί για να βρουν την αιτιολογία. Αν υποθέσουμε ότι είναι το γνωστό σύνδρομο θρομβώσεων με κακή εξέλιξη, έχουμε 1-2 περιπτώσεις ανά 100 χιλιάδες, και δυστυχώς είναι ένα μέρος του κινδύνου που αναλαμβάνουμε όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μαζικούς εμβολιασμούς» συμπλήρωσε.

Πώς συνέβησαν όλα

Όλες αυτές τις ημέρες που η 44χρονη Γλυκερία δίνει άνιση μάχη για να κρατηθεί στη ζωή κάτοικοι της Κρήτης, που δεν την γνώριζαν στέκονται δίπλα στην οικογένεια και τον σύζυγό της.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. 7 μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Στη συνέχεια ωστόσο η κατάσταση της 44χρονης μητέρας τριών ανηλίκων παιδιών, επιδεινώθηκε ραγδαία και μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.