Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, όπως έχει καθιερωθεί η 19η Μαΐου, τιμά η Βουλή των Ελλήνων, φωταγωγώντας απόψε την πρόσοψη του κτιρίου του κοινοβουλίου, με συμβολικό λογότυπο – μήνυμα.

Φωταγώγηση του κτιρίου της Βουλής στις 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από εκείνη την μάυρη ημέρα, που ξεκίνησαν οι αγριότητες, οι σφαγές, οι διωγμοί, ο ξεριζωμός,  η λυσσαλέα γενοκτονία. 19 Μαΐου 1919…

Hμέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Η Βουλή θα φωταγωγηθεί στις 19 Μαΐου - Newsbomb - Ειδησεις - News

Η αλλαγή φρουράς με  Εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που φορώντας την παραδοσιακή φορεσιά του Ποντιακού Ελληνισμού, θα είναι επίσης όπως κάθε χρόνο, μία στιγμή που συγκινεί βαθιά, όλους όσοι σπεύδουν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου για να τη μοιραστούν.

Η συγκινητική αλλαγή φρουράς εις μνήμην της Γενοκτονίας των Ποντίων

Με την ενέργεια αυτή το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, δηλώνει την άσβεστη ιστορική μνήμη και το διαρκές αίτημα της ιστορικής αποκατάστασης για την εξόντωση των Ελλήνων του Μικρασιατικού Πόντου.

Γενοκτονία των Ποντίων: Η συγκινητική αλλαγή φρουράς στο Σύνταγμα

Επίσης, σήμερα Τετάρτη 19 Μαΐου, στις 09:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Η Βουλή τιμά την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου - Parallaxi Magazine

Η Βουλή των Ελλήνων, στις 24 Φεβρουαρίου 1994, αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων από το τουρκικό κράτος και ψήφισε ομόφωνα τον ορισμό της 19ης Μαΐου ως την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με τον νόμο 2193/1994.