«ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21»: Δείτε εντυπωσιακές εικόνες από την στρατιωτική άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ στην Ξάνθη

Aπό τη Δευτέρα 17 Μαΐου 2021 διεξάγεται στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Πετροχωρίου Ξάνθης η διμερής Άσκηση με την επωνυμία «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ 21», στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ,

Η συγκεκριμένη συνεκπαίδευση είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) επιπέδου Ταξιαρχίας, με πραγματικά πυρά, μερικής ανάπτυξης δυνάμεων και αποτελεί μέρος της Πολυεθνικής Άσκησης “DEFENDER EUROPE 21“.

5306095

Τα σενάρια της περιλαμβάνουν αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις, αποστολές ασφαλείας και αερομεταφερόμενες επιχειρήσεις με ταυτόχρονη εξέταση θεμάτων Διοικητικής Μέριμνας.

5306098

Συγκεκριμένα θα διεξαχθούν αερομεταφερόμενες και μηχανοκίνητες επιχειρήσεις μάχης, διάβαση υγρού και ξηρού κωλύματος εδάφους, πραγματικά πυρά από τμήματα τεθωρακισμένων, πεζικού, όλμων και ελικοπτέρων, περισυλλογές μέσων και διακομιδές προσωπικού.

5306096__1_

18_may_015_02

Επισημαίνεται ότι η δραστηριότητα αυτή έχει ως σκοπό να συμβάλει στην επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας, συναντίληψης, ανταλλαγής τεχνογνωσίας και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.