Προβληματισμός από τα 3 περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη μετά τον εμβολιασμό

Τρία περιστατικά θρομβώσεων μετά από εμβολιασμό έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες καθώς και οι 3 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Κρήτης, αν και για κανένα περιστατικό μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει άμεση συσχέτιση με τον εμβολιασμό τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν 35χρονο από την Ιεράπετρα ο οποίος πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου Ηρακλείου καθώς εμφάνισε αρτηριακή θρόμβωση 12 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Μάλιστα στο πλαίσιο των εξετάσεων στον 35χρονο διαπιστώθηκε και νέα θρόμβωση στις καρωτίδες, η οποία αντιμετωπίστηκε με νέα χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη το απόγευμα του Σαββάτου ο 35χρονος.

Για το αν η διπλή θρόμβωση που υπέστη ο 35χρονος στην Κρήτη, έπειτα από τον εμβολιασμό του με AstraZenca, σχετίζεται με το εμβόλιο, κλήθηκε να τοποθετηθεί χθες και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία ανέφερε ότι η Επιτροπή έχει στα χέρια της τον φάκελο του 35χρονου και ήδη έχει ενημερωθεί ο ΕΟΦ αλλά ακόμα δεν έχει βγει το σχετικό πόρισμα, αν δηλαδή είναι υπεύθυνο το εμβόλιο για την περιπέτεια του 35χρονου.

Άλλα δύο νέα περιστατικά στην Κρήτη

Σύμφωνα με το cretapost.gr, μία 45χρονη γυναίκα παρουσίασε παράλυση στην αριστερή της πλευρά λίγες ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Η γυναίκα νοσηλεύεται στην Νευροχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ηρακλείου και οι εξετάσεις έδειξαν θρόμβωση στον εγκέφαλο.
Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύεται ακόμα μια γυναίκα, μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraΖeneca. Η γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, εμβολιάστηκε πριν από 15 ημέρες, και χθες εμφάνισε συμπτώματα θρομβοπενίας.

Και οι δύο περιπτώσεις εξετάζονται με προσοχή και γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν άμεση σχέση με το εμβόλιο.