ΠΟΕΔΗΝ: Γιατί αποσύρεται από την ηπειρωτική χώρα το σκεύασμα της Johnson & Johnson

Εκτός εμβολιαστικών κέντρων στα νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας βγαίνει από αύριο το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson &Johnson, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ καθώς όπως αναφέρει, όλες οι δόσεις κατευθύνονται προς τα νησιά για την κάλυψη του εμβολιαστικού προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ , από αύριο σταματάνε τα εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων της ηπειρωτικής χώρας να κάνουν μονοδοσικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

«Ενημερωθήκαμε από νοσοκομεία της ηπειρωτικής χώρας όπως Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Αττικό, Πάτρα, και αλλού, ότι από αύριο 19/5 σταματάει ο εμβολιασμός κατά του κορονωϊού με το μονοδοσικό εμβόλιο».

»Τα νοσοκομεία κλείνουν τη συγκεκριμένη εμβολιαστική γραμμή. Τα μονοδοσικά εμβόλια μεταφέρονται στα νησιά για τον εμβολιασμό των κατοίκων, σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχ. Γιαννάκος υπογραμμίζοντας ότι το σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» «δεν βγαίνει μέχρι το τέλος Ιουνίου».

«Από τη περασμένη εβδομάδα προειδοποιήσαμε ότι το σχέδιο “Γαλάζια ελευθερία” για εμβολιασμό των μόνιμων κατοίκων των νησιών εως τέλος Ιουνίου δεν βγαίνει», αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητώντας ενημέρωση αναφορικά με το τι γίνεται από αύριο με τα ραντεβού που έχουν κλειστεί για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Να σημειωθεί ότι χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα, ανακοίνωσε την επίσπευση του προγράμματος «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων 19 μεγάλων νησιών.

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία» για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών, οι εθελοντές της νέας «ομάδας κρούσης», θα προέρχονται από την ηπειρωτική χώρα και θα μεταβαίνουν στα 19 μεγαλύτερα νησιά προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Θεμιστοκλέους ο εμβολιασμός έχει ολοκληρωθεί σε 40 νησιά, ενώ εντός της επόμενης εβδομάδας θα ολοκληρωθεί και σε ακόμα 29. Αναφερόμενος στα 19 μεγαλύτερα νησιά είπε, ότι σε αυτά, αυξάνονται τα διαθέσιμα ραντεβού εμβολιασμού, ενώ δημιουργούνται νέοι εμβολιαστικοί σταθμοί σε Ρόδο και Κέρκυρα.