Το κρουαζιερόπλοιο «Mein Schiff 5» έκανε... ποδαρικό στο λιμάνι του Πειραιά

To πρώτο κρουαζιερόπλοιο για την τρέχουσα τουριστική περίοδο, το Mein Schiff 5, με περίπου 1.000 επιβάτες, κατέπλευσε την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά, ύστερα από την πολύμηνη διακοπή της κρουαζιέρας, λόγω της πανδημίας.

Το λιμάνι του Πειραιά, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των επιβατών και την τήρηση των υγειονομικών μέτρων και είναι έτοιμο να υποστηρίξει την επιτυχή επανεκκίνηση του κλάδου, εξυπηρετώντας το σύνολο των κρουαζιερόπλοιων που έχουν αιτηθεί να το επισκεφθούν, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Σημειώνεται ότι εντός του προβλήτα Κρουαζιέρας έχουν παραχωρηθεί από την ΟΛΠ ΑΕ στην Περιφέρεια Αττικής, τρεις αίθουσες για τη χρήση τους ως εγκαταστάσεις Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από το προσωπικό της περιφέρειας για την υγειονομική επίβλεψη της κρουαζιέρας στο λιμάνι του Πειραιά, στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19.

Για το φέτος στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να αφιχθούν περίπου 450 κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα 250 θα εκτελούν αφιξο-αναχωρήσεις (home porting) από το συγκεκριμένο λιμάνι.