Self Test: Θα δίνονται δύο μαζί, ανά δύο εβδομάδες σε μαθητές & εκπαιδευτικούς

Ξεκινάει αύριο Τετάρτη 19 Μαΐου 2021, η διάθεση της νέας «παρτίδας» των self test σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό των σχολείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται ο Κώστας Καντούνης στο iefimerida.gr, το χρονικό παράθυρο που θα έχουν στη διάθεσή τους για την προμήθεια του self test, οι εν λόγω δικαιούχοι, θα ανοίξει από την Τετάρτη και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου.

Η άλλη μεγάλη διαφορά θα είναι ότι σε αυτή τη φάση μαθητές και εκπαιδευτικοί θα προμηθευτούν δύο self test από τα φαρμακεία. Τα δύο αυτά self tests θα είναι για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Τα self- test στα φαρμακεία από τις 7 Απριλίου - Προτεραιότητα σε μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς

Προσοχή: Τα 2 self test, δεν προορίζονται για να χρησιμοποιηθούν την ίδια εβδομάδα, αλλά σε δύο. Γίνεται ένα test αυτοδιάγνωσης εβδομαδιαίως πλέον για τα σχολεία και θα διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία ανά δύο εβδομάδες, με τον ΑΜΚΑ, όπως είθισται.

Υπενθυμίζεται λοιπόν, πως σύμφωνα με τη νέα οδηγία, από την περασμένη Δευτέρα απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά την εβδομάδα, για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Το self test θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα https://self-testing.gov.gr/ σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με νέα οδηγία του υπουργείου Εργασίας, μέχρι τις 23 Μαΐου ισχύει υποχρέωση ενός self test την εβδομάδα και για τους εργαζόμενους.

Διαβάστε ακόμα, για τις 10 ψηφιακές καινοτομίες που ανακοίνωσε την Τρίτη 18 Μαΐου 2021, το υπουργείο Παιδείας.  Μεταξύ αυτών το γεγονός πως φέτος τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα σταλούν με SMS στα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων.