Με διευρυμένο ωράριο, ανοιχτά τα καταστήματα τις Κυριακές 16 & 23 Μαίου

Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων και το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 με την εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 μετά τα μεσάνυχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τος ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.

Η σχετική ΚΥΑ, που περιλαμβάνει τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, δίνει τη δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων τόσο σήμερα, όσο και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου.

Ανοικτά καταστήματα και Super Market και την επόμενη Κυριακή 23 Μαΐου:  Τρεις Κυριακές μετά το Πάσχα ανοιχτό λιανεμπόριο

Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους τις επόμενες δύο Κυριακές.

Το ωράριο είναι διευρυμένο για τις επιχειρήσεις αυτές, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Τι ισχύει για Super Market & τις άλλες κατηγορίες εμπορικών καταστημάτων

Η ΚΥΑ για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή αφορά και τα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία , ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων.

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30. Εξαιρείται του ωραρίου λειτουργίας η παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα, καθώς και τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων που λειτουργούν με βάση τις ειδικές διατάξεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση στα καταστήματα θα πρέπει να τηρείται η αναλογία:

  • Ενός ατόμου ανά 25 τ.μ. για επιχειρήσεις έως 500 τ.μ.
  • Ενός ατόμου για κάθε επιπλέον 50τ.μ για επιχειρήσεις άνω των 501 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι η λειτουργία την Κυριακή είναι προαιρετική και γι’ αυτό θα είναι καλό να προηγείται επικοινωνία με το κατάστημα.