Μαζική έξοδος ενόψει του πρώτου ελεύθερου Σαββατοκύριακου: Αναχώρηση για νησιά και εξοχικά-Ουρές σε διόδια και Πειραιά

Η απελευθέρωση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από σήμερα Παρασκευή 14/4 είχε ως αποτέλεσμα την μαζική απόδραση σε νησιά και εξοχικά σε διάφορα μέρη της χώρας μας και όπως ήταν αναμενόμενο ουρές σχηματίστηκαν σε δρόμους και λιμάνια.

Από νωρίς το μεσημέρι μποτιλιάρισμα παρατηρηθηκε στα διόδια στις εξόδους από Αττική. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα οχήματα που εξήλθαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών, των εθνικών οδών Αθηνών – Κορίνθου και Αθηνών – Λαμίας, ανήλθαν από τις 06:00 έως τις 18:00 σε 38.795, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας.

Συγκεκριμένα, από την Ελευσίνα κατά το συγκεκριμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξήλθαν 19.377 οχήματα και από τις Αφίδνες 19.418.

Παράλληλα, από τα ίδια διόδια εισήλθαν 11.243 οχήματα (Ελευσίνα) και 13.970 (Αφίδνες).

Η έξοδος των Αθηναίων: Περισσότερα από 38.000 οχήματα πέρασαν τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών

Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία στις εθνικές οδούς Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου διεξάγεται κανονικά, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κοσμοσυρροή στο λιμάνι του Πειραιά

Παράλληλα, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, από το πρωί μέχρι το απόγευμα, 6.500 συμπολίτες μας ταξίδεψαν από το λιμάνι του Πειραιά, έχοντας ως προορισμό ελληνικά νησιά.

Από το πρωί υπήρχε ιδιαιτέρως αυξημένη κίνηση σε όλα τα πλοία που αναχωρούσαν, με τους ταξιδιώτες να κρατούν στα χέρια τους και να δείχνουν στους σχετικούς ελέγχους τα αρνητικά self test τους ή το χαρτί του εμβολιασμού τους, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.