Ανησυχία για το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μεγαλύτερες ηλικίες

Στοιχεία για τον εμβολιασμό των υγιειονομικών έδωσε στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), «προς αποκατάσταση της αλήθειας πως δήθεν δεν εμβολιάζονται και διασπείρουν τον ιό», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το ποσοστό συμμετοχής στον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού υπερβαίνει το 80% όσων εμβολιάστηκαν, όσων έχουν αντισώματα, όσων είναι σε λίστες αναμονής για εμβολιασμό και όσων δεν ενδείκνυται ο εμβολιασμός για ιατρικούς λόγους.

Ειδικότερα:

  • 62% έχουν ήδη εμβολιαστεί με βάση τη λίστα που διατηρούν οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων.
  • Περί του 10% των Υγειονομικών έχουν νοσήσει από κορονοϊό και παρακολουθούν τακτικά τα αντισώματα όπως είναι η σχετική οδηγία του Υπουργείου Υγείας.
  • Περί του 10% των Υγειονομικών είτε βρίσκονται στις λίστες των Νοσοκομείων και περιμένουν να εμβολιασθούν είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εμβολίου και έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, είτε ανήκουν σε ομάδες που δεν ενδείκνυται με ιατρικές οδηγίες ο εμβολιασμός τους (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα κλπ).

«Ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία για τον εμβολιασμό κατά προτεραιότητα του Υγειονομικού προσωπικού. Είμαστε βέβαιοι για την καθολική συμμετοχή των συναδέλφων», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.