Πάνω από 5,5 εκατ. εμβολιασμοί & 1.200 εμβολιαστικά κέντρα εντός του Μαΐου

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ επισήμανε πως σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος. Εκτίμησε ωστόσο, ότι  αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς, όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

«Κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία» δήλωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεωργαντάς αναφερόμενος στον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν χθες Τετάρτη 5 Μαΐου και έφτασαν στις 111.000, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως πλέον θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αποκάλυψε επίσης, ο κ. Γεωργαντάς, εντός του Μαΐου θα λειτουργήσουν συνολικά περί τα 1.200 εμβολιαστικά κέντρα.

Παράλληλα υπενθύμισε πως χθες άνοιξε η πλατφόρμα ενδιαφέροντος για τους ιδιωτικούς φορείς υγείας εκτιμώντας πως γύρω στις 20 Μαΐου θα μπορούν να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται όσοι εργάζονται σε αυτούς.

Ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για πάνω από 5,5 εκ εμβολιασμούς μέχρι το τέλος Μαΐου όπως ήδη αναφέρθηκε και από τον αρμόδιο υπουργό Βασίλη Κικίλια, καθώς και άλλους παράγοντες που σχετίζονται με την διαδικασία.

«Μέσα στον Ιούνιο νομίζω πραγματικά ότι θα μπορούμε να μιλάμε για τις συνθήκες που θα επιτρέπουν να πούμε για ουσιαστικό και ισχυρό τείχος ανοσίας» υπογράμμισε και τόνισε πως ο προγραμματισμός είναι τον Ιούνιο να μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικοι πολίτες.