Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30άρηδες & 40άρηδες ως το τέλος Μαΐου

Πριν το τέλος του Μαΐου, θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα των 30-44, όπως βεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Όπως αποκάλυψε  ο υπουργός Υγείας, απαντώντας στο ερώτημα, πότε θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια και όχι μόνο αυτό της AstraZeneca για την ηλικιακή ομάδα των 30-44, αυτό θα γίνει πριν από τα τέλη Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα αρμόδια στελέχη υποστήριζαν ότι τουλάχιστον για την ηλικιακή ομάδα 40-44 η διάθεση όλων των εμβολίων θα αρχίσει εντός του Μαΐου.

Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας προς το τέλος του μήνα θα ανοίξει και για τη μικρότερη ηλικιακά ομάδα των 30-39.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα στις δύο αυτές ηλικιακές ομάδες, 30-39 και 40-44 διατίθεται μόνο το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ αξιοσημείωτη είναι η μεγάλη και ευρεία  ανταπόκριση αυτών των ηλικιακών ομάδων, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, με μαζική είσοδο στο σύστημα και μαζικό κλείσιμο ραντεβού για εμβολιασμό ήδη από τις πρώτες ώρες που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα και δόθηκε αυτή η δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη ηλικιακή ομάδα, αυτή των 45-49 έχει ούτως ή άλλως εξ αρχής πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια.