Στόχος να γίνουν πάνω από 3 εκατ. εμβολιασμοί τον Ιούνιο & 2 εκατ. τον Μάιο

Την ικανοποίηση του για την μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στους εμβολιασμούς και για το πώς αυτοί εξελίσσονται εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού της κυβέρνησης Αθανάσιος Κοντογεώργης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στην εκπομπή «Από τις Έξι», επισήμανε πως ήδη ξεπεράστηκε το ρεκόρ των 3 εκατομμυρίων εμβολιασμών ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν πάνω από 64.000.

«Υπάρχει μεγάλη εντατικοποίηση του προγράμματος Ελευθερία και στόχος μας είναι τον Μάιο να γίνουν πάνω από 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί και 3 εκατομμύρια τον Ιούνιο, ώστε να μπορέσουμε να πούμε ότι θα είμαστε μέσα στο καλοκαίρι ένα μεγάλο ποσοστό ανοσίας», σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ από τα μέσα Ιουνίου οι προβλέψεις ελπίζουν και σε μείωση του αριθμού των διασωληνωμένων.

«Θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι»

Ερωτηθείς για τις μετακινήσεις και την αποστολή SMS, φανέρωσε ότι αυτό το μέτρο θα λήξει στις 15 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και ο τουρισμός, εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την αποδοχή του μέτρου του self tests.

«Είμαστε ικανοποιημένοι και από τα self tests. Η κοινωνία και η αγορά και το δημόσιο έχει αγκαλιάσει το μέτρο», δήλωσε ενώ τόνισε πως θα υπάρχουν ανακοινώσεις και για τις βαθμίδες της εκπαίδευσης που δεν έχουν ανοίξει.

Σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, υπογράμμισε ότι έχει ξεκινήσει η προβολή της χώρας και ήδη υπάρχουν προ κρατήσεις. «Θα λειτουργήσουμε με ασφάλεια το καλοκαίρι», διαπίστωσε.