Τεράστια συμμετοχή στην πλατφόρμα των 40ρηδων: Άνοιξαν νέα κέντρα εμβολιασμού

Με ταχύτατους πλέον ρυθμούς προχωράει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς η συμμετοχή των πολιτών είναι τεράστια, κάτι που φάνηκε περίτρανα χθες αμέσως μόλις άνοιξε η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44.

Στο πρόγραμμα μπήκε από χθες και η ηλικιακή ομάδα 40-44 και μάλιστα με το «καλημέρα» φάνηκε ότι η συμμετοχή για τους εμβολιασμούς (θα γίνονται μόνο με το εμβόλιο της AstraZeneca) είναι τεράστια.

Συμμετοχή Ρεκόρ: 164.000 ηλικίας 30-44 ετών έκλεισαν ήδη ραντεβού για εμβόλιο

Είναι περίπου 44.000 ήδη, οι πολίτες ηλικίας 40 έως 44 ετών, οι οποίοι μπήκαν από τις 20:00  χθες το βραδύ με το που άνοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ 500 από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη το πρωί, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε ό,τι άφορα την ηλικιακή ομάδα 30 – 39 έχουν εγγράφει περίπου 120.000 πολίτες, και έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 5 χιλιάδες ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης στον ΣΚΑΪ 100,3 .

Μέριμνα για πολίτες με κινητικά προβλήματα: Από 15 Μαΐου εμβολιασμοί & στο σπίτι

Ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι κατάκοιτοι συμπολίτες μας θα αρχίσουν να εμβολιάζονται στα σπίτια τους από τις 15 Μαΐου, με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson με το οποίο θα υπάρχει επάρκεια.

Τεράστιο το ενδιαφέρον των νεότερων γενεών για τα εμβόλια

Ο κόσμος που ανήκει ηλικιακά σε αυτή την κατηγορία έσπευσε να κλείσει ραντεβού με αποτέλεσμα να προκληθεί ένα προσωρινό «μπλοκάρισμα» στο σύστημα. Το «έμφραγμα» στο σύστημα, πάντως, ξεπεράστηκε λίγο μετά και η πλατφόρμα στη συνέχεια λειτούργησε άψογα.

Είναι χαρακτηριστικό πως αρκετοί πολίτες, ειδικά στην Αττική, δεν μπορούσαν να βρουν διαθέσιμο ραντεβού με αποτέλεσμα να ψάξουν για άλλες λύσεις, όπως το να χρησιμοποιήσουν άλλον Ταχυδρομικό Κώδικα προκειμένου να μην χάσουν χρόνο και να κάνουν το εμβόλιο!

Για παράδειγμα, 40άρης από το κέντρο της Αθήνας, δήλωσε κατοικία στη Θήβα, -απ’ όπου έλκει την καταγωγή του – και κατάφερε να κλείσει ραντεβού για τις 9 Μαΐου.

Η μαζική συμμετοχή αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη, όπως και στο πρόσφατο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις ηλικίες 30-39 που είχε τεράστια ανταπόκριση από τους πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας.

Μαζικά SMS σε όσους είχαν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση

Όσο για την νέα πλατφόρμα που άνοιξε χθες, αυτή δηλαδή, των ραντεβού εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 40-44 ετών από την πρώτη στιγμή οι πολίτες που είναι στην κατηγορία αυτή άρχισαν να δέχονται μαζικά μαζικά SMS από το emvolio.gov.gr.

Το SMS που στέλνονται αναφέρουν: «Σας ενημερώνουμε, ότι προτεραιοποιηθήκατε για εμβολιασμό. Κλείστε τώρα το ραντεβού σας μέσω του emvolio.gov.gr ή μέσω του κοντινότερου ΚΕΠ ή φαρμακείου».

Σήμερα στην πλατφόρμα, όσοι δεν είναι στην άυλη συνταγογράφηση

Τα SMS, βέβαια, στέλνονταν σε όσους ανθρώπους από τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα είχαν άυλη συνταγογράφηση. Για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα θα ανοίξει σήμερα από τις 8 το πρωί.

Ανάρπαστα τα εμβόλια στις ηλικίες 30-39

Το τεράστιο ενδιαφέρον των νεαρότερων ομάδων για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού είχε φανεί ήδη από τις ηλικίες 30-39 για τις οποίες η πλατφόρμα άνοιξε την Μεγάλη Δευτέρα και αμέσως κλείστηκαν χιλιάδες ραντεβού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, περίπου 200.000 ραντεβού έχουν κλειστεί από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

Ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49

Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που θα πάρει σειρά θα είναι εκείνη των 45-49. Η πλατφόρμα για τους πολίτες που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα ανοίξει το Μεγάλο Σάββατο.
Στα σχέδια κατ’ οίκον εμβολιασμοί

Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς το πρόγραμμα εμβολιασμών και μάλιστα όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, είναι υπό μελέτη ακόμα και σχέδιο για κατ’ οίκον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Εν τω μεταξύ, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, άφησε να εννοηθεί πως στα πλάνα είναι και η σκέψη να έχουν οι πολίτες τη δυνατότητα να εμβολιαστούν ακόμα κι αν βρίσκονται στο εξοχικό τους και δεν είναι εκείνη την περίοδο στην περιοχή της μόνιμης κατοικίας τους.