Νέες αποκαλύψεις για το γηροκομείο στα Χανιά: Καταγγελίες για χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους ηλικιωμένους χωρίς λόγο (Video)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου των Χανίων, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών λόγω του υψηλού αριθμού θανάτων μέσα σε ένα χρόνο, με φερόμενη αιτία την ανακοπή καρδιάς.

Οι έρευνες της αστυνομίας, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, εστιάζουν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αφενός στις καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων μέσα στη δομή και αφετέρου στις ύποπτες, όπως τις χαρακτηρίζουν, μεταβιβάσεις περιουσιών ή ακινήτων τροφίμων που αποβίωσαν σε άτομα που σχετίζονται με το γηροκομείο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι δικηγόροι του γηροκομείου ζητούν να καταθέσουν μάρτυρες και από τη δική τους πλευρά. Δικηγόρος της δομής υποστήριξε ότι δεν γνωρίζουν τον ακριβή αριθμό θανάτων δεδομένου ότι το γηροκομείο δεν διαθέτει κανένα αρχείο. «Έχουν αφαιρεθεί όλα τα αρχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η δικηγόρος συγγενών τροφίμων που κατέληξαν, και που η ίδια έχασε τον πατέρα της που διέμενε στο γηροκομείο, ζητά να ερευνηθεί και η περιφέρεια, αν και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης είχε υποστηρίξει ότι σε έλεγχο που έγινε δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό.

 

«Είδα από τον ΑΜΚΑ της ότι έπαιρνε φάρμακα που δεν τα είχε πάρει ποτέ στη ζωή της, ψυχοφάρμακα.. ακόμα και στεντόν της είχαν γράψει», ανέφερε συγγενής ηλικιωμένης, γεγονός το οποίο διέψευσε ο συνεργαζόμενος ψυχίατρος του γηροκομείου, επισημαίνοντας ότι «ποτέ δεν πρότεινα και δεν χορήγησα φάρμακο, φαρμακευτική ουσία, σκεύασμα φαρμακευτικό της κατηγορίας των βενζοδιαζεπινών, τύπου στεντόν ή οτιδήποτε άλλο».

«Δεν ήμουν συντονιστής εγώ του ιατρικού έργου εκεί. Ο συντονιστής ήταν ο γιατρός της μονάδας και η διευθύντρια. Και μάλιστα πέρυσι με τον Covid, είμαι κάποιας ηλικίας, είχε υπάρξει το lockdown, και πέρασε και μήνας να πάω. Πιθανότατα την ίδια περίοδο που συνέβησαν ό,τι συνέβησαν με τις κατηγορίες», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ψυχίατρο, ο γιατρός αυτός είναι ο ίδιος που υπέγραφε, ανελλιπώς, ως αιτία θανάτου των ηλικιωμένων την ανακοπή καρδιάς.