Άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 40-44 ετών

Άνοιξε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών. Λίγο μετά τις 20:00, όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση έλαβαν το σχετικό μήνυμα ώστε να μπουν στο emvolio.gov.gr και να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Σημειώνεται ότι το γεγονός αυτό είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Η επόμενη πλατφόρμα που θα ανοίξει θα είναι για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών, το Μεγάλο Σάββατο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για την επιχείρηση «Ελευθερία». Ξεπεράσαμε το 2,9 εκατ. εμβολιασμούς και τώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατ. Από τη Μεγάλη Δευτέρα σπάμε το καθημερινό ρεκόρ εμβολιασμών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας ότι από 5 Μαΐου θα λειτουργούν 1500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα.

«Το Μάιο θα φτάσουμε τα 2 εκατ. εμβολιασμούς και τον Ιούνιο θα ξεπεράσουμε τα 3 εκατ. εμβολιασμούς», συμπλήρωσε.

emvolio-anoixe-i-platforma-gia-toys-40-440

«Υπάρχει επάρκεια εμβολίων που μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλο αριθμό εμβολιασμό τους επόμενους μήνες», επεσήμανε ο κ. Κικίλιας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Σε άλλο ερώτημα που αφορούσε το σχεδιασμό για τα νησιά ενόψει και της τουριστικής περιόδου, απάντησε ότι αυτός έχει ήδη προχωρήσει και συμπλήρωσε ότι πλέον υπάρχουν στη διάθεση του υπουργείου Υγείας για το φετινό καλοκαίρι δύο νέα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα για αεροδιακομιδές ασθενών από τα νησιά, αλλά και εκατοντάδες προσλήψεις υγειονομικών στα κέντρα υγείας των νησιωτικών περιοχών.