Ένα τηλεφώνημα «έριξε φως» στην υπόθεση Φουρθιώτη

 

Ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που έγινε λίγο μετά τις έντεκα το βράδυ, στις 21.4.2021 φέρεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της προανακριτικής δικογραφίας, ότι ήταν εκείνο που οδήγησε τους αστυνομικούς να βρουν φτάσουν στην άκρη του νήματος στην υπόθεση με κατηγορούμενο τον παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και συνολικά άλλα τρία άτομα, τα οποία αναμένεται να απολογηθούν το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στον ανακριτή για τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται, αν και οι ίδιοι αρνούνται κάθε ποινική τους εμπλοκή στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ,στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, καταγράφεται το επίμαχο τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια του οποίου ο άγνωστος άνδρας φέρεται να κατονόμασε τους δύο εκ των συγκατηγορουμένων του Μ.Φουρθιώτη ως τους δράστες των επιθέσεων στο σπίτι του παρουσιαστή. Ο άγνωστος μάρτυρας μάλιστα , κατά τις ίδιες πληροφορίες, προφανώς για να ενισχύσει την αξιοπιστία των λεγομένων του έδωσε στους αστυνομικούς και τρεις αριθμούς κινητών τηλεφώνων.

Και άλλα στοιχεία

Πάντως, εκτός από το τηλεφώνημα αυτό στην δικογραφία υπάρχουν και άλλα στοιχεία, τα οποία μένει να αξιολογηθούν από τον ανακριτή ενώπιον του οποίου οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν υπερασπιζόμενοι εαυτούς για όσα τους έφεραν αντιμέτωπους με τις δικαστικές αρχές. Από την εργαστηριακή εξέταση ενός σάκου ο οποίος βρέθηκε στη Νέα Ερυθραία μετά τη συμπλοκή με τους αστυνομικούς προέκυψε γενετικός τύπος ο οποίος φέρεται να ταυτίζεται με εκείνον ενός εκ των κατηγορουμένων, ενώ εντοπίστηκε και γενετικό στοιχείο και άλλων ατόμων.

Από τον έλεγχο των τηλεφωνικών επικοινωνιών, καταγράφεται στο διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ ότι περί την 01:55 της 16η Απριλίου περίπου μια ώρα μετά το επίμαχο περιστατικό των πυροβολισμών ο Φουρθιώτης απέστειλε γραπτό μήνυμα σε έναν εκ των συγκατηγορουμένων του και επικοινώνησε και άλλες φορές μαζί του. Στο μήνυμα του 01:55 αναφέρεται: «εάν υπάρχει πρόβλημα πές μου να ξέρω να βοηθήσω».

Κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών από την αξιολόγηση του προανακριτικού υλικού ο παρουσιαστής φέρεται «από τη μία να είχε κρυφές επικοινωνίες με τους δράστες και συνεννοήσεις για τα σε βάρος του «κατά παραγγελία χτυπήματα» (πυροβολισμοί οικίας, έκρηξη) και από την άλλη παρουσίαζε επίσημα ότι είναι θύμα απειλών και είναι άκρως απαραίτητο άμεσα να του χορηγηθεί πάλι αστυνομική φύλαξη και συνοδεία. Για να πετύχει το σκοπό του πίεζε συνεχώς με εξώδικα, μηνύσεις, δημοσιεύματα κ.λπ. φυσικά θεσμικά πρόσωπα, υπηρεσίες και αρχές και απαιτούσε άμεσα εντός και συγκεκριμένων ωρών να ικανοποιηθούν οι παράνομες απαιτήσεις του».

Τέλος, από την εργαστηριακή συγκριτική εξέταση των πειστηρίων δηλαδή τους κάλυκες που βρέθηκαν στο περιστατικό της Ν. Ερυθραίας και στους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη προέκυψε με βάση το υπάρχον υλικό ότι έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο Καλάσνικοφ.

Το επόμενο κρίσιμο» ραντεβού» των κατηγορουμένων με τον ανακριτή είναι η ημέρα των απολογιών τους, μετά την ολοκλήρωση των οποίων από κοινού με τον αρμόδιο εισαγγελέα θα αποφασίσουν ε βάση τα στοιχεία της δικογραφίας, τα υπερασπιστικά επιχειρήματα και την εν γένει προσωπικότητα των δραστών για την περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Δικογραφία εις βάρος 4 ατόμων σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ σχετικά με την υπόθεση Φουρθιώτη.

Πρόκειται για τον 35χρονο παρουσιαστή, τους δύο φερόμενους δράστες των πυροβολισμών 42 και 48 ετών καθώς και ενός άλλου 48χρονου που είναι συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των δύο φερόμενων δραστών και φέρεται να τους βοήθησε να κρύψουν τη μοτοσυκλέτα που επέβαιναν.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει τα εξής:

Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη-κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, ηθικής αυτουργίας περί όπλων-διακεκριμένες περιπτώσεις, πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος, απάτης και απόπειρας εκβίασης και σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 42 και 48 ετών για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, έκρηξης και παράβασης της Νομοθεσίας περί όπλων.

Στην ίδια δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και 48χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, χθες 27-4-2021 και οδηγήθηκαν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.