Ανακοινώσεις Χαρδαλιά το απόγευμα: Έρχεται άρση SMS & άνοιγμα διαδημοτικών

Εν αναμονή ανακοινώσεων το απόγευμα σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναμένεται να παρουσιάσει τις αποφάσεις που θα ληφθούν εν όψει του ανοίγματος της εστίασης μετά το Πάσχα. Αποφάσεις που βασίζονται και στην εισήγηση της επιτροπής ειδικών επιστημόνων, που συνεδριάζουν εκτάκτως σήμερα.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στις 18:00 παρουσία και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ο οποίος άλλωστε έχει αναλάβει την τακτική ενημέρωση της Τετάρτης, για την πορεία της πανδημίας, στο πλαίσιο της οποίας θα έχουμε νωρίτερα τις αποφάσεις καθώς είναι Μεγάλη Εβδομάδα.

Τι αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές πληροφορίες των οποίων επικαλείται το iefimerida.gr,  αναμένεται να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών για κατάργηση από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου του υποχρεωτικού SMS για τις μετακινήσεις, με την επαναλειτουργία της εστίασης, ενώ παράλληλα θα ανακοινωθεί και η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων από τη συγκεκριμένη ημέρα.

Υπενθυμίζεται πως  μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

Από την άλλη το ζήτημα κατάργησης του SMS είναι κάτι που βρίσκεται αρκετά υψηλά στην ατζέντα της συνεδρίασης των ειδικών, αφού εκτιμάται ότι μετά και το άνοιγμα της εστίασης το συγκεκριμένο μέτρο το οποίο εξάλλου δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού, δεν θα είναι βιώσιμο.

Ήδη για το συγκεκριμένο ζήτημα κυβερνητικά στελέχη έχουν προϊδεάσει για την κατάργηση του γραπτού μηνύματος στο 13033, είτε με το άνοιγμα της εστίασης στις 3 Μαΐου, είτε με το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στις 15 του ίδιου μήνα.

Επέκταση ωραρίου κυκλοφορίας

Από τη Δευτέρα του Πάσχα το ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μια ώρα και έτσι όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 23:00, αντί από τις 22:00 που ισχύει σήμερα. Μετά την εστίαση, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου και του τουρισμού κατόπιν, τέσσερις ημέρες μετά.