Μέσα Μαΐου ανοίγει η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 18 & άνω

Από τα μέσα Μαΐου σχεδιάζουν στο υπουργείο Υγείας, να ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμού και για τους νέους ηλικίας 18 ετών και άνω.

«Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18 και άνω», δήλωσε η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, καταδεικνύοντας πως πλέον είναι πολύ κοντά η εποχή που όλοι οι πολίτες της Ελλάδας, θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, προέτρεψε τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν νωρίς, για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Το εμβόλιο της AstraZeneca και οι νεότερες γενιές των συμπολιτών μας

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας τόνισε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια. «Οι ηλικίες 40-44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca», σημείωσε.

Συγκινητική η ανταπόκριση των 30ρηδων στο κάλεσμα για εμβολιασμό

Οι πολίτες άνω των 30 ετών να ανταποκρίνονται θετικά στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τη δική τους ηλικιακή ομάδα, όπως δήλωσε νωρίτερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Οι νέοι μας ανταποκρίθηκαν, κλείνοντας 200.000 ραντεβού μέσα στην πρώτη ημέρα από το άνοιγμα της πλατφόρμας. Είναι σημαντικό ότι η διαχρονικά πιο μορφωμένη γενιά της χώρας μας δείχνει εμπιστοσύνη στην επιστημονική γνώση και στέλνει ένα μήνυμα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, μιλώντας για το κάλεσμα στους νεότερους για εμβολιασμό ο Λοιμωξιολόγος και Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ», Αθανάσιος Σκουτέλης έκανε λόγο για «συγκινητική ανταπόκριση».

Για ποιους ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα

Στην Ελλάδα, ο ημερήσιος ρυθμός εμβολιασμών αυξάνεται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθεί ακόμη περισσότερο από τις 5 Μαΐου, οπότε θα τεθούν σε λειτουργία περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, φτάνοντας συνολικά τα 1.500. Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα που άνοιξε για την ηλικιακή ομάδα 30-39 αφορά αποκλειστικά στο εμβόλιο της Astrazeneca.

Να υπενθυμίσουμε πως αύριο Μεγάλη Πέμπτη, ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι ηλικίες 40-44, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ακολουθούν οι 44-49.

Όλα τα εμβόλια και για την ηλικιακή ομάδα 40-44 – Αν όχι τον Μάιο πάντως τον Ιούνιο, θα έχουν πρόσβαση πλέον στον εμβολιασμό όλοι οι ενήλικοι πολίτες

Σε διευκρινίσεις για την πορεία του εμβολιασμού στην χώρα μας σχετικά με το άνοιγμα της πλατφόρμας και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, θα γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα είναι διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 40-44 ετών, καθώς εξαρτάται από τις συμμετοχές και τις παραδόσεις των εμβολίων.

Διευκρίνισε επίσης πως η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα θα είναι η επόμενη για την οποία θα ανοίξουν όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Για τους 45 – 49 ετών υπενθύμισε και από την πλευρά του, πως η πλατφόρμα ανοίγει το Μεγάλο Σάββατο.

Για τους 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς. Τόνισε ότι πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει περαιτέρω.

Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».