Στον Εισαγγελέα Φουρθιώτης & ποινικοί - Σε σύλληψη ετράπη η προσαγωγή του

Σε σύλληψη ετράπη το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης, η προσαγωγή του Μένιου Φουρθιώτη, ο οποίος είχε προσαχθεί από το απόγευμα χθες 27 Απριλίου στο τμήμα εκβιαστών της ΕΛ.ΑΣ., στη ΓΑΔΑ.

Εκτός από τον Μένιο Φουρθιώτη συνελήφθησαν και οι δύο ποινικοί που είχαν προσαχθεί επίσης χθες και οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησαν τη σύνδεσή τους, με τον παρουσιαστή, ο οποίος φέρεται να παρήγγειλε ο ίδιος την “επίθεση” στο σπίτι του, την οποία οι ίδιοι ομολόγησαν.

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη καθώς προκύπτει επαφή του παρουσιαστή με τους δύο ποινικούς, από το παρελθόν, ενώ διερευνάται για πόσες περιπτώσεις.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται χθες όταν ταυτοτοποιήθκε, πως το Καλάσνικοφ, το όπλο της επίθεσης κατά του σπιτιού του Μένιου Φουρθιώτη ήταν το ίδιο που είχε χρησιμοποιηθεί μια ημέρα νωρίτερα και στην επίθεση κατά των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ στην Νέα Ερυθραία.

Εικάζεται δε, ότι ο παρουσιαστής έστησε την εν λόγω επίθεση εναντίον του, ώστε να αποδείξει πως κινδυνεύει, καθώς αυτή έγινε, όταν του αφαιρέθηκε η αστυνομική προστασία, που για αδιευκρίνιστους λόγους, του είχε προσφάτως παραχωρηθεί.

Η έρευνα ξεκίνησε μετά από τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μίλησε για την εν λόγω σύνδεση ποινικών – Φουρθιώτη, ενώ επισήμανε, ότι κινδυνεύει καθώς όπως είπε, κατά τις ημέρες των παραπάνω συμβάντων, ειδοποιήθηκε πως υπάρχει συμβόλαιο θανάτου εναντίον του και εναντίον ενός ακόμη δημοσιογράφου. Παράλληλα πρόσφατα κάμερες ασφαλείας του κτιρίου, όπου στεγάζεται ο χώρος εργασίας του,  έχουν καταγράψει απόπειρα αγνώστων να εισβάλουν στο γραφείο του στο Documento.

Η ΕΣΗΕΑ αμέσως μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ζήτησε Αστυνομική και Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση, ενώ ενημέρωσε επισήμως διεθνείς δημοσιογραφικές ομοσπονδίες. Η Ένωση Συντακτών, έχει επίσης μηνύσει τον Μένιο Φουρθιώτη, για πλαστογράφηση Δημοσιογραφικής Ταυτότητας Τακτικού Μέλους ΕΣΗΕΑ.

Έχει μάλιστα διαπιστωθεί πως ο Φουρθιώτης, είχε επανειλημμένα επιχειρήσει να αποκτήσει πρόσβαση στην Βουλή, κάνοντας χρήση της πλαστής του, ταυτότητας.

Να σημειωθεί ότι κατά την επίθεση στη Νέα Ερυθραία κατά των αστυνομικών της ΔΙΑΣ, είχε πέσει από τους δύο δράστες ένα σακίδιο και έτσι ταυτοποιήθηκε το DNA του ενός εκ των δραστών της επίθεσης. Με αυτό τον τρόπο έφτασαν οι αστυνομικοί στον έναν από τους δυο δράστες, οι οποίοι με το ίδιο όπλο πυροβόλησαν εναντίον τους, όταν τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο.

Χθες άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. ερεύνησαν τόσο το σπίτι όσο και το γραφείο του Μένιου Φουρθιώτη στο κανάλι Έψιλον, από όπου πήραν υπολογιστές και άλλα αρχεία προκειμένου να τα ερευνήσουν για την ανεύρεση τυχόν περαιτέρω στοιχείων. Αναμένεται δε, να διαταχθεί και η άρση τηλεφωνικού απορρήτου των επικοινωνιών Φουρθιώτη, προκειμένου να διερευνηθεί ευρέως η εν λόγω υπόθεση.

Ο Μένιος Φουρθιώτης και οι δύο ποινικοί αναμένεται ότι θα οδηγηθούν πιθανόν αργότερα σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, στον Εισαγγελέα.