Διαδημοτικές & SMS, υπό εξέταση από την Επιτροπή Ειδικών

Προ των πυλών της άρσης του περιορισμού των διαδημοτικών μετακινήσεων, αλλά και των SMS είναι η χώρα, με τους λοιμωξιολόγους να συνεδριάζουν σήμερα.

Τα δύο αυτά ζητήματα θα βρίσκονται στην ατζέντα των ειδικών, με την κυβέρνηση να έχει προετοιμάσει ήδη το έδαφος για την κατάργηση των SMS.

Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών: Στο τραπέζι sms και διαδημοτικές  μετακινήσεις - arthro.gr

Το αργότερο με το άνοιγμα του τουρισμού η κατάργηση των SMS: Δύο σενάρια

Το ζήτημα με την ημερομηνία κατάργησης των SMS θα ξεκαθαριστεί μετά τις εισηγήσεις των ειδικών στην κυβέρνηση. Η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων συνεδριάζει σήμερα Μεγάλη Τετάρτη και σχετικά με το εν λόγω ζήτημα τα σενάρια είναι δύο: Το ένα είναι να υπάρξει κατάργηση των SMS την Δευτέρα του Πάσχα με το άνοιγμα της εστίασης και το δεύτερο στις 15 Μαϊου με το άνοιγμα του τουρισμού και των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Δεν υπάρχει ωστόσο ακόμη ξεκάθαρη εικόνα για το ποιο από τα δύο θα επικρατήσει. Να σημειωθεί πάντως πως με το άνοιγμα της εστίασης, δεν θα γίνεται χρήση του SMS στο 13033.

Κάτι που διαβεβαίωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης: «Είμαστε προ των πυλών της κατάργησης του SMS. Απλώς περιμένουμε τις σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων της πολιτικής προστασίας και προφανώς της αρμόδιας επιτροπής για να ξέρουμε την ακριβή ημέρα. Άρα αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι να το πούμε, αλλά φυσικά τελειώνει». Αυτό τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, δήλωσε στην ΕΡΤ ότι «μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου θα καταργηθούν τα SMS στο 13033».

Επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι αν και δεν έχει έρθει ακόμη η ώρα για κατάργηση του SMS, θα μπορούσε να καταργηθεί τις επόμενες ημέρες εάν επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Ο υπουργός σημείωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να μην γίνεται χρήση των SMS με το άνοιγμα του τουρισμού.

Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Συνεδριάζει σήμερα για μετακινήσεις και SMS στο  13033 | newsbreak

Απελευθερώνονται οι διαδημοτικές με το άνοιγμα της εστίασης

Εν τω μεταξύ, μαζί με την εστίαση τη Δευτέρα του Πάσχα απελευθερώνονται και οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Έτσι, εάν κάποιος που διαμένει στο κέντρο της Αθήνας, θέλει να πιει τον καφέ του στη Γλυφάδα, ή την Κηφισιά επί παραδείγματι, θα μπορεί να το κάνει χωρίς περιορισμό.

Υπενθυμίζεται δε, πως μέχρι τώρα, ισχύει η απαγόρευση διαδημοτικών μετακινήσεων τις καθημερινές, με εξαιρέσεις όταν πρόκειται για μετακίνηση σε κομμωτήρια και καταστήματα. Οι διαδημοτικές μετακινήσεις, το τελευταίο διάστημα επιτρέπονταν μόνο τα Σαββατοκύριακα και στο πλαίσιο της μετακίνησης με κωδικό 6 σε SMS στο 13033.

Όπως έχει ανακοινωθεί η εστίαση μετά από λουκέτο 6 μηνών, ετοιμάζεται πυρετωδώς και θα κάνει restart την προσεχή Δευτέρα 3 Μαΐου, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω, ενώ τότε θα αναπροσαρμοστεί και το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας ξεκινώντας από τις 11 το βράδυ, από τις 22:00 που ισχύει τώρα Μεγάλη Εβδομάδα, έως την Κυριακή του Πάσχα.