Οριστική απόρριψη ΣτΕ στο αίτημα Κουφοντίνα για μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού

Οριστικά «όχι» είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στο αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να ακυρωθεί η απόφαση για τη μεταγωγή του από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις φυλακές Δομοκού.

Ο πολυϊσοβίτης της 17Ν είχε προσφύγει στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως αντιεγκληματικής πολιτικής Σοφίας Νικολάου, για τη μεταγωγή του στο Δομοκό, ενώ για το θέμα αυτό είχε προχωρήσει και σε πολυήμερη απεργία πείνας.

Η αίτηση απερρίφθη μάλιστα “ως απαράδεκτη, ελλείψει δικαιοδοσίας”.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε πως οι προσβαλλόμενες με την κρινόμενη αίτηση πράξεις και παράλειψη εκφεύγουν της δικαιοδοσίας του δικαστηρίου, καθώς αρμόδια είναι τα ποινικά δικαστήρια.

Ακόμη, όπως σημειώνουν οι σύμβουλοι Επικρατείας ότι «κατά την ειδικότερη έννοια του άρθρου 96 παρ. 1 του Συντάγματος, τα ποινικά δικαστήρια, στη δικαιοδοσία των οποίων ανήκει η τιμωρία των εγκλημάτων και η λήψη όλων των μέτρων που προβλέπουν οι ποινικοί νόμοι, είναι αρμόδια για την εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων τόσο κατά το στάδιο της προδικασίας και της κύριας ενώπιόν τους διαδικασίας, όσο και κατά το στάδιο της εκτέλεσης των ποινικών αποφάσεων και της έκτισης των ποινών που επιβάλλονται με αυτές, κατά το οποίο ολοκληρώνεται η απονομή της ποινικής δικαιοσύνης από την άποψη της πραγματοποίησης της ποινικής αξίωσης της πολιτείας, καθώς και από την άποψη της ειδικής πρόληψης των εγκλημάτων στο πρόσωπο του καταδίκου».