Εξαδάκτυλος: «Αποποιούμαι της ασυλίας- Nα ισχύσει για όλους τους γιατρούς & νοσηλευτές της χώρας»

Θέση πήρε σχετικά με τη νέα τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Υγείας για την ασυλία των επιστημόνων, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΟPEN «Ώρα Ελλάδος», «μέχρι να προβλεφθεί ασυλία για όλους τους γιατρούς και νοσηλευτές της χώρας που εμπλέκονται στην πανδημία και δίνουν καθημερινά τη μάχη στα νοσοκομεία, αποποιούμαι των προνομίων που μου παρέχει η συγκεκριμένη τροπολογία για το ακαταδίωκτο, ως μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας».

«Είχαμε ζητήσει από τον Μάρτιο του 2020 να υπάρξει η συγκεκριμένη δίκαιη ρύθμιση για όλο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων που παλεύουν καθημερινά κάτω από αντίξοες και πολεμικές συνθήκες με τον κορωνοϊό και μπορεί να αντιμετωπίσουν νομικά ζητήματα. Ένα αίτημα που είχε δει με κατανόηση ο Υπουργός Δικαιοσύνης», προσέθεσε.

Αναγκαία ρύθμιση που ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου

Ο κ. Εξαδάχτυλος ξεκαθάρισε μάλιστα πως πρόκειται για μια αναγκαία ρύθμιση, η οποία ισχύει σε πολλές χώρες του κόσμου όπως στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιταλία.

Σύμφωνα με τον ίδιο όμως, «πρέπει να προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη».

Σημειώνεται πως η εν λόγω τροπολογία προβλέπει την απαλλαγή των επιστημόνων που απαρτίζουν τις επιτροπές ειδικών από κάθε ευθύνη για τις απόψεις που διατυπώνουν ή την ψήφο που δίνουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, με τον ΣΥΡΙΖΑ να την καταγγέλλει.