Παράταση έτους, χωρίς προαγωγικές εξετάσεις - 14 Ιουνίου οι Πανελλήνιες

Δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος προαγωγικές, ούτε  και απολυτήριες εξετάσεις, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκης Κεραμέως σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σχετικά με τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα και των υπολοίπων εκπαιδευτικών βαθμίδων.

Παράλληλα η κ. Κεραμέως, ανακοινώνοντας τις τελικές ρυθμίσεις για τα σχολεία, τις προαγωγικές και κατατακτήριες εξετάσεις, καθώς και τις Πανελλαδικές επιβεβαίωσε την παράταση του σχολικού έτους μέχρι τις 11 Ιουνίου για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Πανελλαδικές εξετάσεις στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε επισήμως σήμερα 22 Απριλίου, πως στις 14 Ιουνίου θα ξεκινήσει η διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2021 για τα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ) και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ).

Σχολεία | Ανακοινώσεις Κεραμέως για προαγωγικές και παράταση σχολικού έτους – HANIA.news

Παράταση σχολικού έτους και για τα Δημοτικά Σχολεία –  Self Test παντού

Το σχολικό έτος θα παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Υπενθυμίζεται ότι και οι υπόλοιπες σχολικές βαθμίδες θα ανοίξουν στις 10 Μαΐου με τη σχολική σεζόν να παίρνει φέτος παράταση λόγω της πανδημίας, για δύο ακόμα εβδομάδες εντός του Ιουνίου.

Όπως και στο Λύκειο, κι στα Δημοτικά Σχολεία και τα Γυμνάσια θα ισχύουν οι αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι με Self Test, δύο φορές την εβδομάδα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό, όπως και όλοι οι υπόλοιποι κανόνες προστασίας στις αίθουσες.

Self test και στα νΝηπιαγωγεία

Η υπουργός Παιδείας, ξεκινώντας τις ανακοινώσεις, τόνισε πως η σχολική χρονιά είναι σε εξέλιξη και πως «κατανοούμε τις αγωνίες παιδιών, γονιών και εκπαιδευτικών που θέλουν να κάνουν τον προγραμματισμό τους για την επόμενη περίοδο».

«Όπως ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όλα τα σχολεία, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, που ήδη λειτουργούν, θα είναι στη δια ζώσης εκπαίδευση από τη Δευτέρα 10 Μαΐου. Η επιτροπή έκανε δεκτή την πρότασή μας» τόνισε στη συνέχεια.

Για τα σχολεία η κυρία Κεραμέως επισήμανε ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τα self test, δυο φορές την εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ότι και η υποχρέωση «πιάνει» και τα παιδιά του νηπιαγωγείου.

Σχεδιάζονται ειδικά μέτρα για τις Πανελλαδικές

Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές η Νίκη Κεραμέως είπε ότι το υπουργείο Παιδείας έμεινε σταθερό στις αρχικές του αποφάσεις για τη διενέργειά τους στις καθιερωμένες ημερομηνίες.

Σε σχετική ερώτηση για τα μέτρα που θα ληφθούν, η υπουργός απάντησε ότι «πρώτη έγνοια είναι η προστασία της υγείας όλων», τονίζοντας ότι στο άμεσο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά μέτρα που θα ισχύσουν για τους συμμετέχοντες και τους επιτηρητές των Πανελλαδικών.