Καιρός: Στους 24 βαθμούς το θερμόμετρο - Πού αναμένονται τοπικές βροχές

Ανεβαίνει αισθητά από σήμερα η θερμοκρασία καθώς ο καιρός που ήδη τα προγνωστικά τον θέλουν τελείως καλοκαιρινό για το Πάσχα, βελτιώνεται ήδη.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το θερμόμετρο θα φτάσει ως τους 24 βαθμούς στα κεντρικά, με τον καιρό να είναι αίθριος. Βαθμιαία ωστόσο στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και τα βόρεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα βαθμιαία από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων τοπικά μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 07 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Γρήγορα από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες μετά το μεσημέρι στη δυτική Μακεδονία θα είναι πιο πυκνές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές από τις προμεσημβρινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη Δυτική Στερεά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: Αρχικά ασθενείς και γρήγορα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4, στο Ιόνιο τοπικά 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές. Άνεμοι: Αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε νοτίων διευθύνσεων έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 05 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Βορειοδυτικοί και από το απόγευμα στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Άνεμοι: Στα βόρεια, μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια, βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.