Επιχείρηση «αντι-πάρτι» από την αστυνομία και στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη (Εικόνες)

Από νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έχει περικυκλωθεί από αστυνομικές δυνάμεις, ώστε να αποτραπούν όσοι θέλουν να διοργανώσουν κάποιο πάρτι, όπως αυτό που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, προκαλώντας έντονες ανησυχίες στους ειδικούς.

Ειδικότερα, στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί της ομάδας ΟΔΟΣ, της Άμεσης Δράσης και από άλλες υπηρεσίες και διενεργούν ελέγχους  για τα απαραίτητα έγγραφα ή SMS μετακίνησης.

kypseli__3_

Επισημαίνεται ότι νωρίτερα μέσα στη μέρα έγινε γνωστό ότι σε ανωμοτί κατάθεση για παραβίαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού (άρθρο 285Π.Κ.) καλείται από τις εισαγγελικές αρχές ο 55χρονος DJ που συμμετείχε στα πάρτι που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Η κλήτευση του 55χρονου άνδρα για κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ταυτοποίηση του από τις αρχές ως διοργανωτή των συγκεκριμένων συγκεντρώσεων.

kypseli__1_

Την εντολή για παροχή εξηγήσεων έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώπιον της οποίας διαβιβάστηκε η δικογραφία που είχε σχηματίσει για την συγκεκριμένη υπόθεση η αστυνομία. Ο 55χρονος αναμένεται να δώσει τις εξηγήσεις του ως ύποπτος στην υποδιεύθυνση ασφαλείας Αττικής.

IMG_4560

Υπενθυμίζεται ότι χθες αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή γύρω από τον οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι, όπου τις προηγούμενες μέρες είχαν στηθεί πάρτι με την παρουσία δεκάδων ατόμων.