B. Κικίλιας: Από την Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου για την πορεία της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος στην Ελλάδα, επεσήμανε ότι ο αριθμός εισαγωγών σταθεροποιείται με μικρή τάση υποχώρησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι από την Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των 30-39 ετών.

Ο ίδιος υπογράμμισε παράλληλα ότι βρισκόμαστε στην πιο ευαίσθητη φάση αυτής της πανδημίας και για ακόμα 20 μέρες χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Αναφέρθηκε παράλληλα στους γιατρούς που έχουν επιστρατευθεί, τονίζοντας ότι το σύστημα τους χρειάζεται. Οι κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα στην επικράτεια είναι 1.542, εκ των οποίων 981 Covid-19  και 561 non covid ΜΕΘ.

Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για τα μέτρα που αποφάσισε η επιτροπή των ειδικών για την άρση κάποιων περιορισμών, όπως μεταξύ άλλων, υποχρεωτικό τεστ για τους ανθρώπους της εκκλησίας, ένα άτομο ανά 24 τμ. Αναφέρθηκε επίσης στους περιορισμούς κυκλοφορίας, αλλά και το πώς θα εορταστεί το Πάσχα, με εννέα άτομα σε κλειστό χώρο και 12 σε ανοιχτό χώρο.

Τόνισε την σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους να εμβολιασμούς και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες.

Με τη δυνατότητα που υπάρχει λόγω αποθεμάτων στο εμβόλιο της AstraZeneca, είπε, δίνεται η δυνατότητα σε ηλικίες 30-39 ετών να εμβολιαστούν και η πλατφόρμα ανοίγει από την Μ. Τρίτη.

Εμβολιασμοί θα διενεργούνται  επίσης και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ εμβολιασμοί θα γίνονται και Σάββατα και Κυριακές ενώ παράλληλα θα διευρυνθεί και το ωράριο.