Οριστικό: Ανοίγει η εστίαση στις 4 Μαΐου - 5 Μαΐου τέλος & με τα SMS εξόδου

Είναι επίσημο και οριστικό: Η εστίαση ανοίγει την Τρίτη του Πάσχα, 4 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία τιμάται και η Εργατική Πρωτομαγιά, καθώς φέτος η 1η Μαΐου, συμπίπτει με το Μεγάλο Σάββατο και την Ανάσταση Του Θεανθρώπου.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, εισηγείται τελικά την επανεκκίνηση της εστίασης την Τρίτη του Πάσχα, στις 4 Μαΐου του 2021, ακριβώς ύστερα από 6 ολόκληρους μήνες λουκέτου, καθώς ο πολύπαθος κλάδος είχε κλείσει λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, από τις 3 Νοεμβρίου 2020.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κινδύνου περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που παραμένει τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν με πολύ αυστηρούς όρους: Αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και τραπέζι,  μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων, μάσκες, αντισηπτικά, τακτικά self test κατά πάσα πιθανότητα για τους εργαζομένους και φυσικά τήρηση αυστηρών μέτρων υγιεινής.

Τις προηγούμενες ημέρες συζητούνταν έντονα το άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου, μαζί με τα σχολεία και λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα της τουριστικής σεζόν που έχει οριστεί επισήμως για τις 14 Μαΐου, ωστόσο αποφασίστηκε να πάμε βήμα – βήμα στις δραστηριότητες που πρέπει να επανεκκινηθούν και να ανάψει το πράσινο φως νωρίτερα.

Να σημειωθεί ότι τις επόμενες ώρες, μέχρι αύριο, αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη αφενός για το Πάσχα στην πόλη και αφετέρου για το σχέδιο άρσης του lockdown.

Πέραν της εστίασης, ο μέχρι τώρα προγραμματισμός, χωρίς όμως να έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις από την επιτροπή, περιλαμβάνει άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 10 Μαΐου, πάντα με τη βοήθεια των self test και άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για πελάτες χωρίς πια να χρειάζεται η αποστολή SMS, ούτε προκαθορισμένο ραντεβού στις 5 Μαΐου.Τα SMS στους πενταψήφιους 13033 και 13032, αναμένεται να καταργηθούν εξάλλου και εν όψει του τουριστικού ανοίγματος της χώρας.

Ο τουρισμός όπως έχει ανακοινωθεί θα ανοίξει επισήμως για τη φετινή σεζόν στις 14 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, και επιβεβαιωθεί από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη σήμερα Τετάρτη το πρωί, δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ μέχρι αύριο, αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown και για το «Πάσχα στην πόλη» για δεύτερη χρονιά φέτος.