Εισήγηση έκπληξη: Δευτέρα ή Τρίτη του Πάσχα, ανοίγει η Εστίαση

Μια σημαντική ανατροπή στα κυβερνητικά σχέδια, καθώς νωρίτερα από το αναμενόμενο, θα ανοίξει η εστίαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων τείνει να εισηγηθεί  το άνοιγμά της αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3, ή το αργότερο την Τρίτη 4 Μαΐου 2021.

Η Τρίτη 4 Μαΐου, άλλωστε είναι η ημέρα κατά την οποία τιμάται φέτος η Εργατική Πρωτομαγιά, που μετατίθεται, καθώς το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου, εορτάζεται φέτος η Ανάσταση Του Θεανθρώπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται η ιστοσελίδα iefιmerida.gr,  η επιτροπή που συνεδριάζει από το πρωί σήμερα Τετάρτη 21 Απριλίου, δίνει τελικά νωρίτερα πράσινο φως κάνοντας εισήγηση για την επανεκκίνηση της εστίασης.

Εστιατόρια και καφέ, ίσως ανοίξουν λοιπόν,  αμέσως μετά το Πάσχα, τη Δευτέρα 3 Μαΐου ή την Τρίτη 4 του μήνα, αποκλειστικά με τραπεζάκια έξω και φυσικά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα, η τήρηση των οποίων θα ελέγχεται τακτικά και αποτελεί κρίσιμο στοίχημα υπευθυνότητας για όλους μας.

Η συνεδρίαση βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και μένει η ψηφοφορία των λοιμωξιολόγων για να κλειδώσει η σημαντική αυτή απόφαση, που αποτέλεσε έκπληξη.

Να σημειωθεί ότι η εστίαση έκλεισε στις 3 Νοεμβρίου και το άνοιγμά της θα γίνει ακριβώς έξι μήνες μετά. Είναι σαφώς ένας βαριά πληττόμενος κλάδος, που έμεινε εκτός για διάστημα μισού έτους.

Τις προηγούμενες ημέρες συζητούνταν έντονα το άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαΐου, μαζί με τα σχολεία λίγες ημέρες πριν από το άνοιγμα του Τουρισμού, δηλαδή, κάτι που είχε επιβεβαιώσει μάλιστα,  από το βήμα της Βουλής και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπενθυμίζεται πως πέραν της εστίασης, ο μέχρι τώρα προγραμματισμός περιλαμβάνει άνοιγμα όλων των βαθμίδων των σχολείων στις 10 Μαΐου με τη βοήθεια των self test, άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων για πελάτες χωρίς να χρειάζεται η αποστολή SMS και ραντεβού στις 5 Μαΐου και άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Όπως έχει ήδη προαναγγελθεί, και επιβεβαιωθεί από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη σήμερα Τετάρτη το πρωί, δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό το Πάσχα, ενώ μέχρι αύριο, αναμένεται διάγγελμα Μητσοτάκη για τον οδικό χάρτη εξόδου από το lockdown και για το «Πάσχα στην πόλη» για δεύτερη χρονιά φέτος.