Καιρός: Συννεφιά, τοπικές βροχές & πτώση θερμοκρασίας

Συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πιο πυκνές. Από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά. Παράλληλα, ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, από το απόγευμα στα νότια θα ενισχυθούν στα 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, αλλά και άνοδο στα δυτικά και τα νότια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού, για σήμερα Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Αττική

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν και κυρίως στη Μακεδονία θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές, με πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες. Άνεμοι: Βορειοανανατολικοί 3 με 5 και στα νότια από το απόγευμα ανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στα βόρεια πιο πυκνές. Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.