Αναρρωτικές άδειες & δικαιολογημένες απουσίες, μόνο με επαλήθευση θετικού Self Test

Μιλώντας για τα self tests, που έχουν ξεκινήσει να αξιοποιούνται, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς επισήμανε πως όσα έχουν βρεθεί να είναι θετικά, πρέπει και να επαληθευτούν. Ειδάλλως δεν δικαιολογούνται οι απουσίες για τους μαθητές, ούτε και οι αναρρωτικές άδειες, για εργαζομένους, που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Όπως σημείωσε ο κος Γεωργαντάς στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στους 100,3, 380 χιλιάδες self tests διατέθηκαν μέσα 3 ημέρες σε μαθητές λυκείου και εργαζομένους στα σχολεία και βρέθηκαν 673 θετικά άτομα.

Γεωργαντάς: Αναγκαία η επαλήθευση των θετικών τεστ | Pentapostagma

«Τα self tests ότι είναι ένα νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό»

Και εξήγησε ότι τα θετικά self tests πρέπει να επαληθευτούν ώστε να μπορούν να πάρουν άδεια οι εργαζόμενοι και δικαιολογημένες απουσίες οι μαθητές. Μάλιστα, είπε για τα self tests ότι είναι ένα νέο όπλο, πολύ αποτελεσματικό.

Επίσης, στη συνέντευξή του μίλησε για με το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό, τονίζοντας ότι εντός των επομένων εβδομάδων αναμένονται οι συνεννοήσεις με τα κράτη – μέλη για το πλαίσιο, υπενθυμίζοντας ότι θα είναι απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, έλαβε αρνητικό αποτέλεσμα σε τεστ ή ανάρρωσε από την ασθένεια.