Κρίσιμες αποφάσεις για διαδημοτικές & λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα & Κοζάνη

Η Επιτροπή Επιστημόνων στην τακτική της συνεδρίαση της Παρασκευής καλείται να εισηγηθεί εάν θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανεμπορίου στις περιοχές, που εξαιρέθηκαν από το άνοιγμα της προηγούμενης εβδομάδας, εγείροντας σωρεία αντιδράσεων.

Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη, όπου οι ειδικοί έκριναν πως τα επιδημιολογικά δεδομένα στις περιοχές αυτές είναι ακατάλληλα για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων.

Οι καταστηματάρχες ξεσηκώθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε Πάτρα και Θεσσαλονίκη και σήμερα περιμένουν να δουν τι θα αποφανθούν οι ειδικοί για το αν θα μπορέσουν να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα, ή θα παραταθεί ο αποκλεισμός τους.

Υπό συζήτηση και οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Ένα άλλο ζήτημα που θα απασχολήσει τους ειδικούς είναι οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Το «πείραμα» με τις ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα με κωδικό 6 στο 13033 θα ήταν αυτό που θα έκρινε αν το μέτρο θα ισχύσει και τις καθημερινές. Και ο πρωθυπουργός στην προχθεσινή του συνέντευξη στο Star έδειξε θετικός σε αυτό το ενδεχόμενο.

«Είναι κάτι το οποίο θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί. Εφόσον δουλεύει καλά τα Σαββατοκύριακα, μπορεί, πιστεύω, να γίνει και τις καθημερινές», ανέφερε.

Βεβαίως, το ενδιαφέρον των πολιτών είναι το πώς θα κινηθεί η κυβέρνηση αναφορικά με το Πάσχα, καθώς τα πράγματα παραμένουν οριακά. Οι ειδικοί αναμένεται να πάρουν τις αποφάσεις τους, πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα και στην κυβέρνηση αφήνουν προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η μετακίνηση από νομό σε νομό εξακολουθεί να απαγορεύεται, παρά μόνο με συγκεκριμένες εξαιρέσεις.