Αρ. Πελώνη: Αρχές Μαΐου περιμένουμε να έχουν εμβολιασθεί όλοι άνω των 60 ετών

Το πρώτο self test μπορούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί Λυκείου να το παραλάβουν δωρεάν μαζί με ενημερωτικό υλικό με το ΑΜΚΑ τους από σήμερα στα φαρμακεία της Αθήνας και Θεσσαλονίκης και από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το 2ο τεστ “, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Αναφερόμενη στην επιχείρηση «Ελευθερία»  η κ. Πελώνη τόνισε ότι “συνεχίζεται με υποδειγματικό τρόπο και ρυθμούς πιο γρήγορους από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες”, σημείωσε ότι η χώρα μας ξεπέρασε χθες τα 2 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ εκτιμάται ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν περίπου 1,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί και θα ακολουθήσουν ακόμη περισσότεροι -ανάλογα με τις ροές εμβολίων που θα φτάνουν στη χώρα μας- τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την έκκληση-παράκληση που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός στους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας να κάνουν το εμβόλιο  γιατί αυτοί είναι αυτοί  κινδυνεύουν περισσότερο από τον κορωνοϊό και το εμβόλιο αποτελεί ασπίδα προστασίας.
Ερωτηθείσα για το ζήτημα του εμβολίου της Astra Zeneca τόνισε ότι υπάρχει η χθεσινή τοποθέτηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που σημειώνει ότι τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά και ότι και για το εμβόλιο αυτό τα οφέλη υπερτερούν των όποιων κινδύνων και αναμένουμε- πρόσθεσε- και την απόφαση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών σήμερα, το αργότερα μέχρι αύριο, για να υπάρξουν περαιτέρω τοποθετήσεις.
Η κ.Πελώνη τόνισε ότι μέχρι τέλος Απριλίου, αρχές Μαίου περιμένουμε να έχουμε εμβολιάσει ολους τους πολίτες άνω των 60 ετών και τους ευπαθείς αυξημένου κινδύνου για να προχωρήσουμε στη υπόλοιπη προτεραιοποίηση και στις υπόλοιπες ομάδες.
Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αύριο θα εξετάσει η επιτροπή το ζήτημα του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαία και Κοζάνη που παρέμεινε κλειστό.
Απανtώντας τέλος στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “θα ηταν πολύ πιο παραγωγικό αντί μονίμως να πετροβολά την  προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση, οι πολίτες και οι υγειονομικοί, να ζητήσει την τήρηση των μέτρων στους πολίτες και να βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση.
“Φοβάμαι ότι χτίζει το αντιπολιτευτικό του αφήγημα πάνω στην πανδημία και όταν ξεφύγουμε από αυτόν τον κάβο θα ξεμείνει από αφήγημα”, πρόσθεσε.