«Γράμματα αγάπης από την Αθήνα»: Έξι Video για αξέχαστες διακοπές αλά ελληνικά

Γράμματα αγάπης από την Αθήνα… Μέσα από έξι «καρτ-ποστάλ», η πόλη στέλνει το μήνυμά της στον κόσμο: «Ανυπομονούμε, να σας δούμε ξανά!». Πρόκειται για την ψηφιακή καμπάνια του This is Athens, του επίσημου οδηγού της πόλης, που έχει τίτλο: «Love Letters from Athens» – «Γράμματα αγάπης από την Αθήνα».

 

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Δήμου Αθηναίων, η καμπάνια είναι εμπνευσμένη τις… γεμάτες προσμονή επιστολές που ανταλλάσσονταν κατά τις περιόδους των μεγάλων δοκιμασιών κι έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τις σημερινές συνθήκες.

Τα έξι βίντεο, σύντομης διάρκειας, στα οποία παρουσιάζονται χαρακτηριστικά σημεία της Αθήνας, όπως το Άγαλμα της Αθηνάς στο Μέγαρο της Ακαδημίας, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Παναθηναϊκό Στάδιο και η Πλάκα, είναι εμπνευσμένα από τη ζωή στην πόλη, από τον Πολιτισμό, την Τέχνη, την Αρχιτεκτονική και την Ιστορία της.

Δημοσίευμα στην εφημερίδα Der Westen αναφέρεται στις κινήσεις που κάνει η Ελλάδα για να προσελκύσει τουρίστες και εξάρει τον ευφάνταστο και ζεστό τρόπο με το οποίο το κάνει.

Γράφει συγκεκριμένα: «Πόσο ωραίο θα ήταν να ξεφύγει κανείς από το υγρό γκρι στη Γερμανία αυτές τις κρύες μέρες και να κάνεις διακοπές στην Ελλάδα, την Ιταλία ή την Ισπανία;

Δυστυχώς, όπως παρατηρεί «αυτό το όνειρο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί προς το παρόν λόγω του απαγορευτικού για τον κορωνοϊό.

Τώρα όμως σύντομα Video στο διαδίκτυο μαγεύουν τους λάτρεις της Αθήνας.

«Από την Αθήνα με αγάπη…»

Όχι μόνο στην πρωτεύουσα, αλλά και σε πολλά τουριστικά θέρετρα υπάρχει ένα βαρετό κενό. Ζωντάνια μέσω τουριστών; Τίποτα!

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, μαζί με άλλους παράγοντες του τουρισμού ανεβάζει τους τώρα τόνους και στέλνει μέσω video – μηνύματα σε όλο τον κόσμο για να τραβήξει την προσοχή στις διακοπές με ελληνικό άρωμα. Στην Ελλάδα, στην Αθήνα υπάρχει πάντα μία θέση, που σας περιμένει…

Δύο μοναχικά κόκκινα μαξιλάρια έχουν τοποθετηθεί στα σκαλιά ενός αμφιθεάτρου και στο βίντεο αναγράφεται “Η θέση σου ώστε να ιδωθούμε ξανα έχει κρατηθεί’. Κάθε κλιπ τελειώνει με τη φράση “Με αγάπη, η Αθήνα σου”».


Στόχος η λαχτάρα των τουριστών με video σε μορφή καρτ ποστάλ. “Ανυπομονούμε να σας ξαναδούμε!” το μήνυμα της Αθήνας στον κόσμο…

Τα video έχουν φυσικό ήχο, καθαρή υπόκρουση από τιτιβίσματα πουλιών, εικόνες από αγαπημένες γωνιές της πόλης, ενώ ο ήλιος λάμπει στο αττικό μπλε φωτίζοντας εμβληματικές αρχαιότητες.

Η ευφάνταστη, ολοζώντανη καμπάνια, που διατίθεται ψηφιακά σε τρεις γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά), στοχεύει σε κοινό από χώρες της κεντρικής και δυτικής Ευρώπης και κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.