Με τηλεκπαίδευση έως το Πάσχα Γυμνάσια & Δημοτικά

Το γεγονός ότι δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα Γυμνάσια πριν από το Πάσχα, ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως.

Ειδικότερα, σε ερώτηση εάν η ηγεσία του υπουργείου θα εισηγηθεί το άνοιγμα των Γυμνασίων πριν από το Πάσχα, η Νίκη Κεραμέως απάντησε αρνητικά. «Πηγαίνουμε βήμα-βήμα, αφουγκραζόμενοι τις εισηγήσεις των ειδικών», σημείωσε.

«Είναι μια δυναμική διαδικασία. Εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων», είπε χαρακτηριστικά νωρίτερα σήμερα, Πέμπτη, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 για το άνοιγμα των βαθμίδων της εκπαίδευσης πλην των Λυκείων.

Μετά το Πάσχα οι αποφάσεις για το αν θα ανοίξουν Γυμνάσια και Δημοτικά

Οι υπόλοιπες βαθμίδες της εκπαίδευσης πλην των Λυκείων, δηλαδή Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, δεν θα ανοίξουν πριν από το Πάσχα, ξεκαθάρισε εν τω μεταξύ η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε εισήγηση των ειδικών για το άνοιγμα των Λυκείων, εξετάζουμε συστηματικά με τους ειδικούς και το άνοιγμα των άλλων βαθμίδων», είπε στον ΑΝΤ1, ενώ απαντώντας στην ερώτηση αν το υπουργείο Παιδείας θα εισηγηθεί την άλλη εβδομάδα το άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων ήταν αρνητική. «Για πριν από το Πάσχα όχι. Ξεκίνησε το άνοιγμα των Λυκείων, πηγαίνουμε βήμα βήμα. Δύο εβδομάδες μένουν μέχρι τις διακοπές του Πάσχα, συνεχίζεται κανονικά η τηλεκπαίδευση για τις άλλες ηλικίες», ξεκαθάρισε η κ. Κεραμέως.

Η τηλεκπαίδευση είναι μία λύση ανάγκης, δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση, συνέχισε η Νίκη Κεραμέως, υπενθυμίζοντας πως τα Λύκεια της Αττικής είναι κλειστά από τον Νοέμβριο, ενώ πλησιάζουν και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση για το άνοιγμά τους.