Γιατί ο Σ. Τσιόδρας δεν εμφανίζεται πια στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό-Η απάντηση Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό STAR το βράδυ της Τετάρτης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην απουσία του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα από την τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό, δεδομένου ότι οι εμφανίσεις του τον τελευταίο καιρό είναι ελάχιστες.

Αναφορικά με το ζήτημα αυτό, ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής«Τώρα με ρωτήσατε αν λείπει ο Σωτήρης Τσιόδρας από την ενημέρωση. Πιστεύω ότι λείπει αλλά ο ίδιος πήρε την απόφαση, την οποία σέβομαι απόλυτα, να συμβουλεύει την κυβέρνηση και εμένα προσωπικά χωρίς να εκτίθεται στα φώτα της δημοσιότητας.

Αν θέλετε την άποψή μου, πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που έγινε αυτό είναι γιατί και ο ίδιος στοχοποιήθηκε χυδαία όταν είχε πολύ μεγάλη επικοινωνιακή έκθεση».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι διατηρεί καλές σχέσεις με τον κ. Τσιόδρα. «Συνομιλώ σχεδόν καθημερινά με τον Σωτήρη, τρεις φορές τη βδομάδα έχουμε πρωινή σύσκεψη όπου βλέπουμε όλα τα δεδομένα, τα οποία δεδομένα θέλω να τονίσω είναι δημόσια δεδομένα, έχουμε κάνει πάρα πολύ μεγάλη πρόοδο ώστε να έχουν όλοι πρόσβαση στα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την πανδημία για να γνωρίζουν τις πραγματικές τάσεις…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.