«Κλειδώνει» το άνοιγμα των Λυκείων στις 12 Απριλίου: «Όπλο» τα self test - Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Με θετική εισήγηση απάντησαν στο αίτημα του υπουργείου Παιδείας, για το άνοιγμα των τριών τάξεων των Λυκείων από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου οι λοιμωξιολόγοι.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, συμμετείχε νωρίτερα και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι λοιμωξιολόγοι κατέληξαν στην έγκριση της εισήγησης του υπουργείου Παιδείας για άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου, σε όλη τη χώρα και με «κλειδί» τα υποχρεωτικά self test που θα προμηθεύονται μαθητές και εκπαιδευτικοί δωρεάν από τα φαρμακεία.

Στην τελική εισήγησή τους, πιθανολογείται βάσει πηγών, πως θα υπάρχει μακροσκελής λίστα προϋποθέσεων για την ασφαλή λειτουργία της δια ζώσης εκπαίδευσης, που θα ισχύσει και για τις άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης, που στόχος είναι να επαναλειτουργήσουν δια ζώσης μετά το Πάσχα.

Βασική προϋπόθεση τα self test ενώ συζητείται το ενδεχόμενο να γίνονται υποχρεωτικά δύο ανά εβδομάδα, για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Αναλυτικά οι επίσημες ανακοινώσεις και διευκρινίσεις θα γίνουν από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως σήμερα στις 18:00, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο οποίος και θα ενημερώσει για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή των αυξημένων αναγκών στο ΕΣΥ.